О, да. Ето една приятна изненада за всички, които също като нас обичат creature features. В днешно време този жанр е представен или от мултимилионни блокбастъри като „Годзила” или от мега евтинии от рода на тези, които бълва SyFy, и рядко виждаме нещо по средата, но ето че точно това ни предлага норвежкият „Ragnarok”, който ни среща с легендарната змия Йормунганд.

Ragnarok” разказва за археолога Сигурд Свендсен, който е вманиачен по Осебергския викингски кораб и смята, че сред древните му руни се крие тайната на Рагнарьок – края на света според скандинавската митология. Когато неговият приятел Алън открива подобни руни и върху камък от северна Норвегия, Сигурд става твърдо убеден, че те всъщност са инструкции за откриване на съкровище. Двамата организират експедиция, която ги отвежда в „ничия земя” между Русия и Норвегия, където откриват истинското значение на руните – тайна по-ужасяваща, отколкото могат да си представят.

Вижте два трейлъра на филма – единият норвежки, другият на английски.

Не е най-великото нещо, което сме виждали – мяза ни на някое продължение на „Анаконда” (между другото, скоро попаднахме на него и бяхме учудени какви актьори участват), но като сериозни любители на жанра не можем да се оплачем и определено ще очакваме филма с интерес. В пъти повече предпочитаме подобни европейски опити в жанра, отколкото американските пародийни евтинии.

А сега, ако сте останали разочаровани от това, че трейлърите не показват много от Йормунганд, можете да хвърлите едно око на едно задкулисно видео, посветено на специалните ефекти, което дава доста добър (в известна степен спойлърски) поглед към легендарното „дживотну”. Веднага след него може да видите и два плаката.

плакат

плакат

Режисьор на „Ragnarok” e Миккел Брене Сандемосе, а в ролите са Пол Свере Хаген, Николай Клеве Брок, Бьорн Съндкуист, София Хелин, Мария Анет Тандерод Берглид, Юлиян Подолски и др.

Американската премиера е 15 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *