Надявахме се по това време вече да сме видели поне един тийзър трейлър на посветения на живота на брилянтния математик Алан Тюринг, „The Im itation Game“ на Мортен Тилдъм, но уви, след дебюта на първата снимка (поводът беше забавилото се с около 60 години „помилване” на Тюринг за срамната му присъда от 1952 г. за хомосексуализъм), на рекламния фронт на филма беше повече от тихо.

Сега обаче от EW представиха две нови снимки – на една от които за първи път виждаме и част от поддържащия актьорски състав включващ Кира Найтли, Марк Стронг, Матю Гуд, Рори Киниър и Чарлс Данс – и се надяваме те да дадат тон и в най-скоро време да видим и трейлър.

Бенедикт Къмбърбач

Бенедикт Къмбърбач, Кира Найтли

The Imitation Game” е създаден по сценария на Греъм Мур, който беше начело на Черния списък от 2011 и разказва за живота на Алан Тюринг, като сериозен акцент ще бъдат разбиването на кода Енигма по време на Втората световна война, което дава предимство на съюзниците, и процесът срещу хомосексуалната му ориентация, който приключва с химическата му кастрация с естроген и до самоубийството му с цианид две години по-късно.

Ето какво казва за Тюринг Къмбърбач, който в подготовка за ролята е изучавал ритъма на заекването му и кореспонденцията му с майката на училищната му изгора.

„Той е изключителен човек. Надявам се този филм да представи в подобаваща светлина този невъзпят герой.”

Ние също се надяваме филмът да е достоен за гения на Тюринг. Както казахме и миналия път, сигурни сме, че Къмбърбач ще закове ролята, но както ни увери „The Fifth Estate”, в който Къмбърбач беше чудесен като Джуллиан Асандж, но всичко останало беше изключително слабо, само това не е достатъчно.

Режисьор на „The Imitation Game” е Мортен Тилдъм, а в ролите ще видим Бенедикт Къмбърбач, Кира Найтли, Марк Стронг, Матю Гуд, Рори Киниър, Чарлс Данс, Алан Лийч, Матю Беард и др.

Премиерата е 21 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *