В навечерието на забавилото се с около 60 години „помилване” на Алан Тюринг (направено преди няколко дни лично от Елизабет II)  и извинение на британското правителство за срамната му присъда от 1952 г. за хомосексуализъм – присъда, която довежда до „химическата му кастрация” с естроген (самият Тюринг избира този метод пред перспективата да лежи в затвора) и до самоубийството му с цианид две години по-късно – получаваме първия официален поглед към Бенедикт Къмбърбач в ролята на гениалния математик в предстоящия „The Imitation Game”.

Филмът на режисьора Мортен Тилдъм („Headhunters”), чието развитие следим отблизо, е създаден по сценария на Греъм Мур, който беше начело на „Черния списък” от 2011, и както можете да се досетите, е посветен на живота на Тюринг, като сериозен акцент ще бъде разбиването на кода Енигма по време на Втората световна война и вече споменатия процес срещу хомосексуалната му ориентация. Освен Къмбърбач, в ролите ще видим цяло съзвездие от британски звезди, сред които Кира Найтли, Марк Стронг, Матю Гуд, Рори Киниър и Чарлс Данс.

Ето я и първата снимка, която беше разпространена чрез официалния „туитър” акаунт на филма със следния текст:

Къмбърбач като Алан Тюринг

The Imitation Game ‏@tigmovie
In honor of today’s Royal Pardon, please find the first still released from the upcoming film, The Imitation Game. pic.twitter.com/qdJFHSAYj2

Убедени сме, че Къмбърбач ще се справи повече от отлично с ролята, само се надяваме и самият филм да е добър, а не да станем свидетели на втори „The Fifth Estate”, който се оказа разочарование.

Ослушваме се за първия трейлър, който да ни ориентира горе-долу какво конкретно можем да очакваме от филма. Едно е сигурно: каквото и да видим, ние ще го чакаме с огромен интерес, тъй като винаги сме били запленени от историята и от гения на Тюринг.

Режисьор на „The Imitation Game” е Мортен Тилдъм, а в ролите ще видим Бенедикт Къмбърбач, Кира Найтли, Марк Стронг, Матю Гуд, Рори Киниър, Чарлс Данс, Алан Лийч, Матю Беард и др.

Премиерата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Интересна личност е бил Тюринг и ще ми е любопитно, какъв филм ще направят за него. Когато учиш математика, не ти казват нищо за имената, които са оставили следа, не е като в литературата да се учат и биографиите на писателите.
    Както и да е, аз все пак като студент бях направил Машина на Тюринг за една курсова работа и много и се кефех. 😉

  2. Toя филм беше в пъти по-смислен и ставащ за гледане от тъпия „Теория на всичко“.