Терънс Хауърд, Мат Дилън

Вече коментирахме, че се намираме в периода, в който телевизионните мрежи и кабелните оператори решават кои от сериалите им ще бъдат спрени и кои ще получат одобрение за нови сезони. По-важното обаче е, че сме и в периода, в който те представят най-новите си продукции. Вчера беше ред и на Fox да се изфукат с „лайн-ъпа” си, сред който е и продуцираният от М. Найт Шамалан 10-епизоден мини-сериал „Wayward Pines”, към който проявяваме известен интерес.

Wayward Pines” е създаден от Чад Ходж, по книгите на Блейк Крауч, и разказва за специален агент, който пристига в провинциално градче в Айдахо, за да разследва изчезването на двама други агенти. Веднъж попаднал сред местните и постепенно приближавайки се към истината, главният герой разбира, че „не всичко е такова, каквото изглежда” и започва да подозира, че няма да си тръгне от градчето… жив.

В ролите са Мат Дилън, Мелиса Лео, Сара Джефри, Терънс Хауърд, Карла Гуджино, Джулиет Луис, Шанин Сосамон, Тоби Джоунс и други. Вижте първия трейлър.

Така както ние виждаме нещата, вариантите са два. Единият е Шамалан да се изложи подобаващо и на малкия екран и съвсем да се закопае, а другият е телевизионната форма да му предостави възможност най-накрая да преоткрие себе си (пък било то и само като продуцент) и да ни предложи нещо интересно.

Само по този трейлър ни е трудно да преценим в коя от двете посоки ще се наклонят везните – ако беше само болезнено очевадният „рипоф” на „Туийн Пийкс” в началото, нямаше да се затрудним, но обратът от края, който предлага елементи в стила на „Шоуто на Труман”, „The Prisoner”, че дори и „Хижа в гората”, ни изглежда любопитен, при все че и той (очевадно) е тафен.

Освен Шамалан, режисьори на отделните епизоди ще бъдат Нимрод Антал, Джеймс Фоли, Зал Батманглидж, Тим Хънтър, Шарлот Сийлинг, Стив Шил и др.

Премиерата се очаква през есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *