V/H/S - Viral

V/H/S/2” (още ни е яд за далеч по-идейното и хитро старо заглавие „S-VHS”) е едно от малкото хорър продължения, което не е следствие изцяло от финансовия успех на първата част (общият американски боксофис е в размер на доста скромните 100 345 долара), а е резултат от творчески пориви на създателите му и чистата им любов към жанра. Нещо, което даде отражение, и филмът беше по-добър по абсолютно всички параграфи (като изключим финансовия – боксофисът му беше едва 21 833 долара) спрямо предшественика си.

Надяваме се, че същия „качествен скок” ще успее да направи и предстоящата трета част „V/H/S: Viral”, чиито трейлър беше представена в Кан с цел да се намери разпространител на филма. Също като предишните части, „V/H/S: Viral” е съставен от няколко късометражни филмчета, дело на едни от горещите имена в хорър жанра в момента: Начо Вигалондо („Timecrimes”, „Extraterrestrial”), Грег Бишоп („The Birds of Anger”), Марсел Сармиенто („ABCs of Death” сегмента „D is for Dogfight”), Джъстин Бенсън („Wrecked”) и Тод Линкълн („The Apparition”).

Ето трейлъра, който започва с кратка ретроспекция на първите два филма. Вижте.

http://www.youtube.com/watch?v=pZMebnH0mgA

Изглежда като още от същото, но не сме и очаквали нещо друго – схемата работи и няма нужда да се променя в търсене на някаква псевдо-оригиналност. Надяваме се „V/H/S: Viral”, ако не да задмине по качества предната част, то поне да ѝ е равна.

А сега вижте и първия плакат, както и синопсис, който включва информация както за историята, служеща за рамка, така и за отделните сегменти.

плакат

V/H/S: Viral” е третата и най-напрегната част от революционния хорър франчайз на световните топ имена в жанра. Отделните сегменти на филма включват историята на умопобъркан илюзионист, който притежава магически предмет с голяма сила, тийнейджъри скейтъри, които стават жертва на ритуал на мексикански култ към смъртта, и сенчеста организация, която издирва сериен убиец.

Отделните сегменти са обединени от историята на група обсебени от идеята за слава тийнейджъри, които с настървение търсят следващото „вайръл” видео и отразявайки  жестока автомобилна катастрофа в Ел Ей, несъзнателно се превръщат в звездите на най-новата интернет сензация.

V/H/S: Viral” е първият филм от поредицата, който няма да дебютира на фестивала в Сънданс, а ще се завърти в кината през есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Първия не ми хареса, но втора част беше подобаващо добра 🙂
    Трейлърчето не е за изхвърляне 😉