Кари Фукунага

След успеха на изключителния „True Detective” на НВО Кари Фукунага бързо се завърна към кино-режисурата – съвсем скоро започва работа по екранизацията „Beasts Of No Nation” с Идрис Елба, а се носеха слухове и за „То” по Стивън Кинг, както и за драма за Гражданската война с Едуард Нортън (когото Фукунага нарича „един от най-умните хора, които съм срещал”). „Beasts Of No Nation” явно ще е следващият му филм, докато другите два проекта са малко по-несигурни, особено след най-новата информация за „The Black Count” по книгата „The Black Count: Glory, Revolution, Betrayal, and the Real Count of Monte Cristo” на Том Райс.

The Black Count” е екранизация по наградената с „Пулицър” биография, която проследява живота на Томас-Александър Дюма, генерал по времето на Френската революция, доверен на Наполеон и син на благородник и неговата чернокожа робиня – успехите му са впечатляващи за епохата, имайки предвид произхода му. Както може би знаете (а ако не знаехте, най-вероятно сте се досетили), генералът е баща на автора на „Граф Монте Кристо” и „Тримата мускетари” Александър Дюма и приключенията му са вдъхновили и двете истории.

Правата за екранизиране на „The Black Count” са на Джон Леджънд и неговата „Get Lifted Film Company”, а проектът е на Sony. Очаква се Фукунага не само да режисира, но и да подготви сценария, което – имайки предвид натоварената му програма – означава, че няма скоро да видим филма. Deadline настояват, че това ще е следващият му проект, но дори и всичко да се подреди по план (а знаете, че тоз късмет е доста рядък в света на киното), пак ще е след като приключи работа по „Beasts Of No Nation”. Е, поне сме спокойни, че не стои без работа, радвайки се на феноменалния успех на „True Detective”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *