To

Не искаме да си мислите, че единствената причина да забавим тази новина с почти цял месец, е, че чакахме проектът да се разпадне и така просто да го причислим към останалите амбициозни, но уви, обречени опити… като една друга екранизация по Стивън Кинг, на която отделихме толкова много време, внимание и надежди, а в последствие и недоволство, оплаквания и клетви. Всъщност истината е, че просто нямахме време и този проект все отпадаше заради по-належащи новини, но все пак става дума за Кинг и се оказа просто невъзможно да го игнорираме.

И то не за кой да е Кинг, а за „То” – според VarietyWarner Bros.” готвят нова екранизация, при това не за малкия, а за големия екран, и то в два филма. Студиото имаше подобни амбиции и през 2009, когато възложи на Дейв Кайганич да напише сценария – тогава не изглеждаше най-ужасната идея, защото въпреки че е сценарист на „Blood Creek” и „The Invasion”, той поне има известен опит с Кинг (адаптирал е „Гробище за домашни любимци” и „The Stand” за Бен Афлек).

За наша радост обаче, проектът си има нов сценарист и той е къде-къде по-обещаващ – Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”), който с малко късмет ще е и режисьор, след като приключи работа по НВО сериала „True Detective” с Уди Харелсън и Матю Маконъхи и военни трилър „No Blood, No Guts, No Glory”.

Ето затова ни радва Фукунага – след мексиканска драма се прехвърли към класическа любовна история, после издирване на сериен убиец в 8 епизода, след това обир по времето на Гражданската война, а сега и любимия ни клоун… За съжаление, не се чува за някакво развитие около планираната му фантастика, но дори само за опита ние му пишем шестица без проблеми.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments