Дани Стронг

Сценаристът-актьор Дани Стронг си е поставил амбициозната задача да структурира сам биографичен филм за един от най-обсъжданите автори на 20 век –  Джером Дейвид Селинджър. Той ще се нарича „Salinger’s War”, а източникът, върху който стъпва сценарият, е книгата „JD Salinger: A Life” на Кенет Славенски.

Salinger’s War” ще проследи автора на „Спасителя в ръжта” по време на дните, в които се опитва да пробие в литературните среди на Ню Йорк в началото на 40-те години. След множество откази за публикации, той най-сетне открива своя стил в описанието на Холдън Колфийлд. Но започва Втората световна война, и Селинджър отива на фронта…

Стронг има опит като сценарист – „Иконом на седем президента” на Лий Даниълс, както и трета/четвърта част на „Игрите на глада” са негови, а също и мини-сериалите на НВО „Game Change” и „Recount”, но може би е най-познат в ролята на Джонатан от „Бъфи, убийцата на вампири”. Други негови появи като актьор има в поредиците „Gilmore Girls”, „Justified” и „Mad Men”.

Ще проследим с интерес развитието на този проект, най-малкото защото си падаме по филми за войните на 20 век, а в случая ни е интересно какъв образ ще бъде изграден на обично-мразения Селинджър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *