Кевин Спейси ще е Чърчил

Кевин Спейси прави виртуозно изпълнение като Франсис Ъндърууд в страхотния „Hous of Card” и засега няма никакво намерение да се завръща по-сериозно към света на киното. По неговите собствени думи (в оригинал): „Unless it’s Martin Scorsese, and it’s a really significant role, f– off”. Изглежда обаче, че покрай вездесъщия Ъндърууд, той е развил известен привкус към политиката и има голяма възможност да преразгледа позицията си, и да го видим в нова любопитна роля с политико-исторически привкус.

Преди няколко дни THR съобщиха, че Спейси преговаря със Sierra/Affinity за присъединяването си към продуцираната и изцяло финансирана от тях (проекта се оценява на 20 милиона) политическа драма „Captain of the Gate”, като ролята отредена за мистър Спейси, е на емблематичния Уинстън Чърчил. Филмът ще проследи възхода на Чърчил към върховете на британското държавно управление в едни от най-страшните и трудни години от близкото минало – времето на възхода на Третия райх и Втората световна война.

THR съобщават още, че се очаква StudioCanal да поемат част от продуцентските отговорности и че сценарият на филма е дело на Бен Каплан („Reagan” за History Channel), който е работил и по документални телевизионни поредици, посветени на Виетнам и Втората световна война. Режисьорът все още се търси – ще очакваме трепетно кой ще се захване с темата, която ни е много присърце и обещаваме да следим развитието на „Captain of the Gate” отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments