The Congress

Доста време мина от последната ни новина за „The Congress”, изключително любопитния филм по „Конгрес по футурология” на Станислав Лем, подготвян от Ари Фолман („Валс с Башир”), но имайки предвид колко е амбициозен проектът, не е изненадващо, че нещата се случват по-бавничко, отколкото бихме искали. Важното е, че действително се случват и това не е поредният страхотен проект, който така и няма да стане филм – имаме официални, неоспорими доказателства, че по „The Congress” все още се работи и то с пълна сила.

В началото и в края на 2011 ви представихме първите анимационни кадри, а сега (чрез Kinopoisk) получаваме не само няколко нови, още по-любопитни „рисунки” – много искаме да знаем какво се случва на кадъра, в който има една по-възрастна и поне две по-млади Робин Райт, – но и първите кадри от игралната част на филма, които са не по-малко интересни.

Ако се чудите, според последната информация, „The Congress” ще се състои от 70 минути игрални кадри и 50 минути анимация. В ролите ще видим Робин Райт, Коди Смит-Макфий, Пол Джамати, Дани Хюстън, Франсис Фишър и Харви Кайтел, а със сюжета можете да се запознаете по-долу. Фолман беше обещал, че филмът ще е готов този януари, но засега не е ясно кога ще е премиерата.

Главната героиня е застаряваща актриса, която се грижи се за своя син инвалид и е принудена да приеме една последна, но много добре платена работа. Голямо студиото ще сканира тялото ѝ – нейният образ ще стане тяхна собственост и те ще го използват както сметнат за добре. Оказва се, че последиците са далеч по-невероятни и сериозни, отколкото тя някога е предполагала.

The Congress - Робин Райт

Робин Райт

Робин Райт

Робин Райт

The Congress

The Congress

The Congress

The Congress

The Congress

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *