Отдавна сме почитатели на начина, по който Ричард Линклейтър прави своите визуални истории – с „Boyhood” той отново доказва, че може да провокира и изненадва по много интересен начин. Драматичния сюжет е заснет по няколко дни всяка година в продължение на 12 години, и проследява порастването на едно момче, което Линклейтър е избрал за главната роля в своя разказ. Той вече беше показан в Сънданс и Берлин и стана ясно, че подходът е новаторски, но и изключително успешен.

През очите на едно малко момче (Елър Колтрейн) е разказана историята на семейството му, което трябва да се справи с развод и различни проблеми, които идват с годините и с израстването. Ала никога до момента не е бил проследяван пред публика толкова продължителен период от време, което естествено подтиква към определения за филма като „уникално-експериментален”.

С роли в „Boyhood” участват Итън Хоук, Лорелей Линклейтър и Патриша Аркет; очаква се той да бъде пуснат на екран на 11 юли, а междувеменно пътуването му по фестивалните форуми продължава. Вижте и една селекция от официални снимки на филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments