Том Харди

Том Харди и Стивън Найт са се сработили изключително добре, тъй като след „Locke” и „Peaky Blinders” (гангстерски сериал за началото на 20 век, създаден от Найт), в чиито втори сезон има запазена роля за Том, двамата ще действат отново заедно. Найт е сценарист на 8-серийната поредица за ВВС „Taboo”, работата по която ще започне през януари 2015, а грлавната роля ще бъде поверена на… Том Харди.

Продуценти на сериала ще бъдат компаниите на Ридли Скот – Scott Free и на самия Харди – Son & Baker, както и BBC One и Sonar Entertainment. Действието ще се развива около стотина години преди сюжета на гангстерската поредица, в началото на 19 век, а историята ще проследи мошеника-авантюрист Джеймс Дилейни, който се връща от Африка с 14 откраднати диаманта да търси отмъщение за смъртта на баща си. Самонадеян и упорит, Дилейни отказва да продаде семейния бизнес на Източно-индийската компания и решава да изгради собствена търговска мрежа, като се намесва в опасната игра между две враждуващи държави – британската и американската.

Според думите на Найт:

„Дилейни има един куп недостатъци и е много объркано човешко същество. Най-жестоката му битка е срещу Източно-индийската компания, която през 19 век е еквивалента на ЦРУ и Националната агенция за сигурност – най-голямата и най-лоша мулти-национална корпорация, консолидирана в целеустремен, религиозно-мотивиран монолит”.

Звучи жестоко, точно като за Харди, който ще се справи с… няколко замаха с тази ситуация. Виждали сме го в най-различни образи – и знаем, че за него няма невъзможни неща!

В информационното пространство се говори още и за една малка роля на Харди в мюзикъла „London Road”, режисиран от Ръфъс Норис. Малко е странно да се прави мюзикъл, посветен на серийните убийства от 2006 година в Ипсуич, дори и да е по награждавана едноименна пиеса. Харди ще влезе в ролята на таксиджията Марк, който ще пее за „една болезнена страст, която е преживял като тийнейджър”.

Ролята може да е малка, но е нещо като „загрявка” преди биографичния филм „Rocketman”, в който Том ще бъде самия сър Елтън Джон. Но преди да се стигне дотам, имаме да го гледаме в мрачни екшън-трилъри – „Child 44”, „The Drop” и „Mad Max: Fury Road

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *