Зак Снайдър

Въпреки че „Човек от стомана” не направи приходи от милиард, по подобие на последните два филма за Батман, както се надяваха Warner, и въпреки че доста хора имаха оплаквания от самия филм, от студиото явно са доволни от Зак Снайдър и работата, която е свършил, защото вчера официално стана ясно (чрез Wall Street Journal), че той ще се нагърби с режисурата на дълго подготвяния „Justice League”.

Всъщност това e първият път, в който Warner открито заявяват намеренията си да направят филма – досега само шикалкавиха, нищо че на всички им беше ясно, че ако искат да достигнат Marvel и да останат в играта с комиксовите филми, рано или късно „Justice League” трябва да се случи. Освен това, тe потвърдиха и че филмът ще дойде като естествено продължение на подготвяния в момента (отново от Зак Снайдър) „Батман срещу Супермен”.

Президентът на международните продукции към Warner Грег Силвърман споделя:

„Ще бъде по-нататъшно разширяване на тази вселена. „Батман срещу Супермен” ще доведе до „Justice League”.

На това му се вика „stating the obvious”. Едва ли има някой, който да не се досетил за посоката покрай кастинга, включващ Бен Афлек като Батман, Гал Гадо като Жената чудо и наскоро обявения Рей Фишър като Киборг, с които „Батман срещу Супермен” изглежда много повече като предистория на „Justice League”, отколкото като продължение на „Човек от стомана”.

След обявяването на името на Зак Снайдър остава вторият най-важен въпрос. Кога? И тук определено идва изненадата, защото – според слуховете – „Justice League” ще се появи в кината през 2017-та, само година след „Батман срещу Супермен”. А единственият начин това да се случи е двата филма да се снимат „back-to-back”, подобно на „Завръщане в бъдещето” 2 и 3, трите части на „Властелинът на пръстените”, „Карибски пирати” 2 и 3 и още много други. Кратко потвърждение на тази спекулация идва от Борис Кит от THR:

С две думи, ще чакаме Comic-Con, откъдето би трябвало да изникнат още много любопитни подробности като кои супер герои ще се присъединят към „Лигата”, кои ще са актьорите, които ще ги изиграят (в момента се върти един безобразен слух, че ще видим Мат Деймън в ролята на Аквамен), кои герои (свързани с филма или не) ще получат самостоятелни изяви и въобще, как ще се развива вселената оттук насетне.

Преди да приключим, за протокола да кажем, че като хора, които обожават „Пазителите” и харесват „Човек от стомана”, нямаме нищо против развитието със Снайдър и смятаме, че човекът ще се справи отлично, стига да има добър сценарий.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. +1 here. Пазителите беше уникално попадение, Супермена също беше готин, а Мат Деймън като Аквамен въобще не ми звучи налудничаво. Деймън/Афлек е доказало се „ставащо“ екранно дуо, което най-малкото ще привлече немалък интерес към филма.