Спомни си. Оцелявай. Бягай!

В момента положение с модерните „young adult” екранизации не е никак добро, да не кажем, че е направо трагично – реално погледнато, единственият филм, който що-годе става за нещо, е втората част от „Игрите на глада”, при това с известни уговорки. Всичко останало е пълна скръб, включително и предстоящия „Дивергенти”, ако може да се вярва на презокеанските отзиви.

Надеждата ни за промяна и за нещо по-стойностно се крие в подготвяната от Уес Бол екранизация на „The Maze Runner” на Джеймс Дашнър (излизал у нас под заглавието „Лабиринтът: Невъзможно бягство”), която предлага една доста интересна и обещаваща история. Следим проекта внимателно от момента, в който попаднахме на първата впечатляваща концептуална рисунка.

Късно снощи се състоя премиерата на пълния трейлър на филма и сега имаме възможност да видим дали има някакъв шанс надеждите ни да се оправдаят или са били напразни.

Не е най-великото нещо, което сме виждали – има бая „young adult crap”, но определено не е и „надежда всяка тука оставете”.

Ето и първия официален постер, който представлява вариант на споменатата по-горе концептуална рисунка, която първоначално привлече вниманието ни към филма.

The Maze Runner - плакат

Томас е младеж, който се събужда в центъра на гигантски лабиринт, без да помни нито кой е, нито как се озовал там. Насред това мистериозно място, наречено „Поляната”, Томас открива други момчета, които подобно на него са се озовавали там един по един, без да знаят как и защо. Единственият изход към външния свят минава през лабиринта, но опитите им да го картографират се провалят, тъй като въпреки масивните му размери, всяка вечер той се променя, а като допълнение от дълбините му излизат странни и опасни същества, наречени „grievers”. Един ден на „Поляната” се случва нещо, което не е ставало до момента – пристига момиче. Тя носи съобщение, което може да помогне на Томас да разкрие тайната на лабиринта.

Режисьор на „The Maze Runner” е Уес Бол, а в ролите са Дилън О’Брайън, Кая Скоделарио, Томас Броуди-Сангстър, Уил Полтър, Патриша Кларксън, Крис Шефийлд и др.

Премиерата е 19 септември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

  1. Май Alex има предвид, че амбицията и желанието са надхвърлили значително възможностите. 🙂

  2. Мен ми прилича повече на WTF!! трейлър на месеца, но ми грабна окото засега….

  3. Това вече е друго нещо. Изглежда къде къде по нормално и верно фаща окото. Поне лабиринта визуално изгледжа доста добре и впечатляващо. Виждат се няколко наистина готини кадъра 🙂

  4. Мястото на което се озовава Томас не се нарича „Поляната“, а „Езерото“ и ако авторът на статията си беше направил труда да потърси информация за книгата, по която е направен филма, ей така, за да не звучи безхаберно, щеше да разбере, че тези grievers на български се наричат „скръбници“. Не, че нещо, ама смешно е да се използват английските думички, след като книгата е „излизала“ на книжния пазар у нас.

  5. Яна, а не може ли да кажеш нормално, а ми трябва да се пънеш?
    Преводът на синопсиса е правен преди да се появи книгата на бг, когато за първи път попаднахме на проекта, така че нямаше възможност за проверка. И да кажа, че като знам колко са бездарни преводите на книгите в България, мога да вържа бас, че горното е доста по-точно.