Първата ни мисъл беше „Толкова е амбициозно, че чак е нереално, но е абсолютно жестока идея!”. „Зоната на здрача” от 1983 е антология от 4 части, режисирани от не съвсем безизвестните и недотам некадърните Стивън Спилбърг, Джон Ландис, Джо Данте и Джордж Милър, затова представете си радостта ни, когато чухме, че „Warner Bros” са в преговори с Кристофър Нолан, Алфонсо Куарон, Майкъл Бей и Рупърт Уайът за новия филм (в случая римейк определено не е подходяща дума).

Супер подборка, нали? Двама са гениални, двама компетентни и всичките са доста различни. Да, и ние така си казахме, но сме избързали с радостта: новият „Зоната на здрача” няма да е антология и ще има един-единствен режисьор. Така списъкът изглежда малко по-различно, нали?

Според Variety има „споделен интерес” между „Warner Bros” и поне трима от изброените горе. За съжаление, както много добре знаем, „споделен интерес” не е достатъчен, особено на този етап – Нолан е доста зает и определено предпочита сам да си пише сценариите, но пък са си дружки и с „Warner Bros” и с Леонардо Дикаприо (неговата компания „Appian Way” подготвя и продуцира проекта); Бей бил зает с някакъв личен, скромен (това и да го видим няма да го повярваме) филм „Pain & Gain”; Куарон се смята за по-вероятен избор, по-евтин и с по-свободна програма (да не говорим, че е един от най-добрите режисьори в света!), а според слуховете Уайът е залят с толкова предложения след наистина качествения „Възходът на планетата на маймуните”, че не знае къде се намира.

Все пак сценарият на Джейсън Ротенбърг, който пое щафетата от Ранд Равич („Жената на астронавта”) явно си заслужава, след като студиото въобще споменава такива имена, били те и на режисьори, с които вече имат успехи. И Уайът.

О, и между другото, слуховете за Дейвид Йейтс не са пълна измислица – студиото е разговаряло и с него, но нещата са се разпаднали. Също така, ако темата за „Зоната” ви вълнува, вероятно вече знаете за идеята за биографичен филм за създателя на любимия ни сериал, Род Сърлинг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

 1. Малииии, Дринка, наду балона неимоверно в първия абзац и го спука безмилостно в следващия. Докато ти четох първите изречения, тихо шепнех „уаууууууу“, а после си представих „Зоната на здрача“ под „вещото“ ръководство на Бей и започнах да си шепна други неща 😀

 2. Нолън ще прецака тотално този материал,

  Бей не е за такива филми,

  а Йейтс е прекалено приказен с неговите последни Потъри.

  Най-добрия избор без съмнение е Куарон. Ако от Уорнър искат що-годе приличен резултат, да наемат Кур…упс, Куарон, и хич да не му мислят. Ако не Куарон, то поне Гилермо Дел Торо. Горкият, трябва най-сетне да му разрешат да направи още един филм.

 3. @Влади Неколов
  Така, така, Нарочно го написах така, за да не съм единствения преебал се. 🙂

  @Veso
  Нолан е идеален за това – всичките му филми имат определено усещане за удължен епизод от „Зоната на здрача“. 🙂

  А Куарон е подходящ за всичко. 🙂