Том Харди

Том Харди е един от най-горещите млади актьори в момента и има един куп възможни проекти, от които да избира, а сега прибавя към впечатляващия списък и още един – дело на носителя на „Оскар” за сценария на „Поверително от Ел Ей” (заедно с режисьора Къртис Хенсън) и режисьор на „Разплата” и „42Брайън Хелгеланд.

Screen Daily съобщават, че Харди води преговори за участие в предстоящата гангстерска драма на Хелгеланд „Legend”, посветена на близнаците Роналд и Реджиналд Крей, които през 50-те и 60-те години на ХХ в. доминират престъпния свят на Лондон. Те са неизменна част от тогавашния хайлайф, на „ти” са с едни от най-големите звезди от онова време и дори самите те са приемани за такива, а междувременно се занимават с въоръжени грабежи, рекет, побой, палежи, хазарт, убийства и какво ли още не.

Хелгеланд споделя, че ще съсредоточи вниманието си върху Реджиналд Крей (по-голям с 10 минути), който се опитва да контролира психопатичните наклонности на по-малкия си брат и също така, ще отдели подобаващо внимание на гангстера Джак „the Hat” МакВити, убит от Реджиналд през 1967 и основна причина за падението на братята, на политика Лорд Бутби, за който се говори, че е имал сексуална връзка с Роналд, и на основния „враг” на братята – полицейския служител Ленард „Nipper” Рийд, за който залавянето им е основна цел в живота.

Лично на нас филмът, по който се работи доста здраво – очаква се снимките да започнат в края на годината – ни звучи интересно и дори Том Харди да откаже, пак ще искаме да го гледаме, така че ще следим развитието на проекта отблизо.

Между другото „Legend” няма да е първият филм посветен на Роналд и Реджиналд Крей. През 1990 г. излиза  „The Krays” на Питър Медак, в който ролята на братята се изпълнява от близнаците Гари и Мартин Кемп. Лично ние не сме го гледали, но възнамеряваме да го „обадим” в най-скоро време. Вижте трейлъра му, а след това хвърлете едно око и на един документален филм посветен на „единствените гангстери на Великобритания”.

http://www.youtube.com/watch?v=vNj6ASXKxLs

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Какво ще кажете следващият бг филм да е за братя Галеви или Маргините??
    Не звучи ли интересно?