Знаете, че Лий Даниълс работи по „The Butler”, вдъхновен от истинската история на дългогодишен иконом в Белия дом, но онова, което не знаете е, че появата му на екран е изместена с няколко месеца… напред – рядко срещан факт в политиката на студията-мейджъри. Освен това стана ясно, че юридическите проблеми се разрешиха в полза на искането на Warner Brothers, които държаха The Weinstein Company да сменят името на филма на „Lee Daniels’ The Butler” – да не би случайно публиката да реши, че като си купува билет, ще гледа едноименния ням филм от 1916 година! Представяте си, нали – американската съвременна аудитория надали знае за съществуването на подобна творба, но… това е съвсем друга тема.

Важното е, че с изместването на премиерната дата от средата на октомври на 16 август, продуцентите трябва да форсират рекламната си кампания – и ето какво се случва в EW – един куп снимки на главните действащи лица. Към това добавяме и два тийз-трейлъра, които демонстрират правотата на прочутата Чехова фраза за краткостта и таланта – както първият трейлър беше способен да предизвика реакции в стил „Оф, още една политически-коректна биографична история”, така сега клиповете провокират много по-вдъхновяваща съпричастност. Пък и в един допълнителен откъс Джейн Фонда за пореден път доказва, че притежава несравнима класа и възрастта й отива просто прекрасно!

http://www.youtube.com/watch?v=cqahPPR-vAA

http://www.youtube.com/watch?v=MSitFKWziHk

http://www.youtube.com/watch?v=mMUB4vD3Vik

Сесил Гейнс служи в Белия дом в продължение на няколко десетилетия – от Дуайт Айзенхауер до Роналд Рейгън. Филмът проследява историята на иконома и неговото семейство, а сюжетът е вдъхновен от съдбата на Юджийн Алън. Режисьорът споделя, че е било нужно да привлече актьори, чиито имена да са познати в целия свят, за да завърши финансирането на филма – „За съжаление Форест Уитакър и Опра Уинфри не бяха достатъчни, за да се даде „зелена светлина” на проекта!”

В поредицата президенти – Робин Уилямс, Джеймс Марсдън, Лиев Шрайбър, Джон Кюсак и Алън Рикман – е изпуснат Джими Картър, но вярваме, че причината е била основателна. Дали историята на един обикновен служител е използвана за „преиначаване на историческите факти” от един „болен човек” (има се предвид режисьора), както твърди с горчивина актьорът Хари Дж.Леникс (останал извън каст-екипа на филма) – това предстои да видим, и оценим, но според нас в този цитат прозира най-вече разочарованието, че Леникс не е бил избран за някоя от многобройните роли във филма на Даниълс.

Ето отново „кой кой е” във филма, като ние отсега си отбелязваме да обърнем специално внимание на Опра Уинфри (изглежда страхотно!), Джейн Фонда и на свърх-класната Ванеса Редгрейв!

Режисьор на „The Butler” е Лий Даниълс, а в ролите са Форест Уитакър (Сесил Гейнс), Опра Уинфри (Глория Гейнс), Джеймс Марсдън (Кенеди), Алън Рикман (Рейгън), Джон Кюсак (Никсън), Робин Уилямс (Дуайт Д. Айзенхауер), Лиев Шрайбър (Линдън Джонсън), Нилсън Елис (Мартин Лутър Кинг), Терънс Хауърд (), Куба Гудинг-син (Картър Уилсън), Лени Кравиц (Джеймс Холоуей), Марая Кери (Хати Пърл), Минка Кели (Джаки Кенеди), Джейн Фонда (Нанси Рейгън), Ванеса Редгрейв (Анабет Уестфоу), Мелиса Лио (Мейми Айзенхауер ), Дейвид Ойелоуо (Луис Гейнс), Алекс Петифър (Томас Уестфол) и др.

Филмът ще бъде на екран на 16 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *