Имаме чувството, че от векове не сме чували за Гай Ричи. А съвсем не е така – знаем, че от септември се снима „Man from U.N.C.L.E.” с Хенри Кавил и Арми Хамър, добре помним двата Шерлок-екшъна, и сега очевидно Warner Bros. ще затвърждава топлите си отношения с режисьора, след като смята да му възложи и филм за крал Артур.

Още през 2010 британецът е работил по версия на сценария, написана от Джон Ходж („Трейнспотинг”), но тогава Warner бяха решили да заложат на „Arthur & Lancelot” на Дейвид Добкин, докато не се отказаха и от него, при това след като Кит Харингтън и Джоел Кинаман са били избрани за главните роли. Друга фантазия на студиото е включвала римейк на „Excalibur”, начело с Брайън Сингър.

Според Deadline, новият проект за Крал Артур ще е амбициозна фантастична сага, която ще разказва легендата в шест филма. Първата част е възложена за писане на Джоби Харолд („Awake от 2007); продуценти ще бъдат сценаристът, самият Ричи, Акива Голдсман, Лайънъл Уиграм и Тори Тънел.

В духа на „модерното” време и традициите, установени с Толкин и Марвъл-поредиците, явно идеята е да се планира в бъдещето и в големи обеми – очевидно приключенските и/или фентъзи сюжети, които не включват „серийност”, са обречени на не-правене. Ние сме оптимисти за „Крал Артур” – дано времето не ни опровергае…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. Заглавието ме развълнува, но след като прочетох статията – не толкова.

 2. Да, бе, верно са оптимисти.
  Чудя се обаче, кое по-тъпо, да разкажат една завършена история и след това да си смучат от пръстите продължения (включващи и мъничко „ред конинг“) или да го мислят като няколко филма и първият от тях да страда от синдрома на първата част – сещате се за какво говоря, да не влизам в подробности. 🙂

 3. Аз не се сещам, щото първите части винаги са ми били любими сякаш. Скоро четох бая рицарски романи и общо взето материал има – колкото щеш. Крал Артур – origin story, Крал Артур се кечи с Моргана, Крал Артур търси Граала, Крал Артур се кечи с разни тайнствени рицари и сформира кръглата маса… отделно Ланселот, Галаад, Мерлин, Тристан и Изолда… могат спокойно да създадат една вселена и да запълнят шест филма. А може и да е тотален flop. 🙂

 4. Кои първи части са ти любими? Тези които очевидно са правени с идеята за продължение? С Отворени финали, с недоразвити образи и т.н.? Мега досадни са!

 5. 6 филма?!

  Ама тези верно са оптимисти.

  Сигурно са ходили по разни врачки които са им казали че това ще има успех. 😀

  Явно наистина харесват това което са им предложили като история.

  След първия филм ще са ясни нещата.

 6. Зависи какъв бюджет имат. Ако е като на „Шерлок“ и го заснемат в същия формат и просто пуснат филмите по кината, що да не направят шест? Между другото, ако четвъртия сезон на „Шерлок“ го пуснат в кината съм убеден, че доста хора ще отидат. Според мен няма да има грижи да събере едни 100 милиона в световен мащаб.

 7. Дрин, ако имаш предвид разни тъпотии, катоо „Джон Картър“ и т.н съм съгласен, но аз имах предвид, че ме кефят origin stories. Примерно от Властелините любим ми е първият, както и при пиратите, а в епиките първата половина от филма винаги ме е радвала на-много.

 8. Аз съм фен на „Джон Картър“, но, да, принципно и той би могъл да влезе в тази категория. „Задругата“, който и на мен ми е най-любим и първите „Пирати“ не се броят. Имах предвид филм като „Златният компас“, например.