Едно от най-любопитните предложения на тазгодишния филмов фестивал в Кан бе The Delinquents, новият филм на аржентинския режисьор Родриго Морено. Проектът бе описан от критици като чудат, екзистенциален обирджийски филм с много сърце и това ни заинтригува достатъчно, че да му обърнем внимание още тогава. Сега Mubi, които закупиха проекта, споделят с нас първи трейлър, който ни дава по-добра представа за чаровете му.

The Delinquents изглежда изключително приятно и с удоволствие ще му дадем шанс, когато стигне до нас (дори смятаме, че е възможно да попадне в някой български фестивал). Heist жанрът ни е любим, именно защото е толкова гъвкав с настроенията, които умее да представи. Всеки път, когато някой експериментира с него, било то Стивън Содърбърг или Стив Макуийн, ние сме склонни да му дадем шанс. Тук Родриго Морено е направил интересен микс от елементи, създаващ впечатлението за най-релаксирания обирджийски филм на всички времена. Залозите са минимални, обирът е скромен и мисията основно се гради на желанието на един човек да избяга от монотонния си живот.

Повече за филма може да открием в официалния му синопсис:

Банков служител от Буенос Айрес Моран замисля план, с който да се освободи от корпоративното еднообразие: той ще открадне достатъчно пари, за да си осигури скромна пенсия, след което ще си признае и ще изтърпи присъда, докато колегата му пази парите. Скоро под натиска на фирмен следовател съучастникът му Роман се отправя към отдалечена селска идилия, за да скрие средствата. Там той се среща с мистериозна жена, която ще промени живота му завинаги.

Самият факт, че обирът минава в самото начало и втората половина от филма се фокусира върху друг герой, който (може би) открива любов, ни се струва страшно чаровно. Ще следим този „Ocean’s 7-Eleven“ проект с голям интерес.

The Delinquents е написан и режисиран от Родриго Морено. В ролите участват Даниел Елиас, Естебан Биглиарди и Маргарита Молфино.

Премиерата в американските кина е 18 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *