Ван Сант, Уес Крейвън

Важни са темите, свързани с Господ! Очевидно това е мотото, под което се развиват доста проекти, най-често като исторически/фентъзи епоси – следим с интерес и „Exodus” на Ридли Скот, и „Noah” на Дарън Аронофски. Сега идва ред и на една тв-поредица, която ще се твори от WGN America.

Сериалът, който ще се продуцира от Брус Коен и Боб Уейнстейн (The Weinstein Co.) се нарича „10 Commandments” и ще се състои от – познахте! – 10 епизода, всеки от които ще е посветен на някоя от божите заповеди. Режисьори на различните истории ще бъдат Гюс Ван Сант, Лий Даниелс, Джим Шеридан, Уес Крейвън, Майкъл Сера (добре познат ни като актьор, но явно ще се опита и в режисурата) и др.

Продуцентите споделят:

„Всеки от режисьорите има собствен почерк, в определен стил и жанр – ясно е, че ще очакваме да видим десет абсолютно различни епизода. Всеки ще си избере екип и ще бъде много интересно да проследим съчетаването на различните визии.”

Все още няма детайли кой коя заповед си е избрал и какви ще са сюжетите на епизодите, но се знае, че Крейвън ще „разгърне въображението си в съвременността”, от което следва, че няма да има ограничение в исторически периоди. Дръзко е решението за абсолютна различност на 10-те епизода, но от това WGN America могат само да спечелят по-голяма зрителска популярност.

Междувременно Дейвид Мамет прави мини-поредица за Fox за седемте смъртни гряха, а NBC работят по „A.D.: Beyond the Bible” – продължение на „The Bible”, излъчван по History Channel. Как да не се възхитиш на просветителския жар, с който са облъчвани щатските зрители? Може да хвърлим поглед на „10 Commandments”, ако ни изпадне случай, най-вече заради калейдоскопичното режисьорско разнообразие, което ни се струва изключително интересен ход, не мислите ли?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *