Дори и да не сте почитатели на жанра като нас, „Penny Dreadful” би трябвало да е в челните ви места за най-очаквани телевизионни проекти, най-вече заради имената на Джон Лоугън („Гладиатор, „Авиаторът”, „Хюго”, „Skyfall”), който е негов създател, Сам Мендес и Пипа Харис, които се явяват изпълнителни продуценти, и Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”), който е режисьор на първите два епизода. Разбира се, участието на Ева Грийн също не е малък дразнител.

Всъщност, като се замислим, единственият сериал, който очакваме повече, при това преднината му не е прекалено голяма, е „True Detective” на Кари Фукунага, но знае ли човек, когато видим един-два трейлъра, в които да се мярнат я чудовището на Франкенщайн, я Човека-вълк, я някое друго класическо чудовище, нещата може и да се променят. Засега обаче не разполагаме с трейлъри, а само с класически тийзъри, които колкото и да са стилни, не ни показват достатъчно. Между другото, те са и основната причина за тази конкретна новина, така че, вижте ги!

Като допълнение към тези чудни тийзъри, ви предлагаме да видите и един видео блог, който представлява повече от любопитен поглед зад кулисите и дава повечко подробности за идеята на сериала.

http://www.youtube.com/watch?v=maAr9A9lfuM

Penny Dreadful” е „психо-сексуален хорър сериал” от 8 епизода (засега), които ще разказват и преплитат историите на класически чудовища като Дракула, създанието на Франкенщайн и Дориан Грей. В ролите ще видим Ева Грийн, Джош Хартнет, Тимъти Далтън, Рори Киниър, Били Пайпър, Дани Сапани, Рийв Карни, Хари Тредауей и др.

Премиерата е през пролетта на 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *