„The Tree of Life”

IMDb представиха най-новия плакат на дългоочаквания филм на Терънс Малик „The Tree of Life”, чиито впечатляващи първи трейлър и плакат са олицетворение на причините, поради които очакваме филма с нетърпение и на това, защо се дразнихме от постоянното му отлагане.

В първия момент не останахме много очаровани от новия постер на филма, защото подредбата на иначе уникалните снимки ни се видя някак хаотична и освен това, в този малък размер не можем да се насладим изцяло на красотата на отделните кадри. После обаче решихме, че животът на човек също може да бъде разгледан като поредица от фиксирани във времето кадри на събития, спомени или случки, които да са не по-малко хаотични и постепенно плакатът започна да ни харесва.

В този момент най-накрая забелязахме и снимката на динозавъра и почти загубихме съзнание от изпитания душевен оргазъм. Разбира се, знаехме за слуховете, че във филма ще има динозаври (в последно време те бяха потвърдени от хора работили по специалните ефекти), но друго си е да го видим с очите си.

Най-добрият постер ever!

„The Tree of Life”

“The Tree of Life” е импресионистична история на семейство от Средния запад през 50-те години на XX в. Филмът проследява живота на най-големия син Джак, от невинността на детството до лишените от илюзии години на съзряването му, когато се опитва да изглади сложните отношения с баща си (Брад Пит).

Като възрастен, Джак (Шон Пен) – изгубена душа в съвременния свят – търси отговори за произхода и смисъла на живота, докато поставя под въпрос съществуването на вярата. Чрез впечатляващата визия, запазена марка на  Малик, ние виждаме как бруталната сила на природата и духовната простота и елегантност не само определят нас като индивиди и семейства, но и живота като цяло.

Премиерната дата на филма е малко спорна – различна е за различните територии – но като че ли основната е 27 май 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Като гледам трейлъра приликата с Бенджамин Бътън ще е единствено участието на Брад Пит … жалко че двамата с Шон Пен нямат обща сцена (всъщност само предполагам че нямат) … но определено смятам че ще бъде един от филмите на годината … дано !!!

 2. Ако е като Бенджамин Бътън ще е супер. Аз обаче, очаквам повече. Все пак има динозаври. Всичко е по-хубаво с динозаври. И с цици с извънземни, но това е друга тема. 🙂

  Определено един от филмите на годината!

  @legrandelf

  🙂 🙂 Верно!

 3. Според мен ще е далеч от Бенджамин Бътън 🙂 Ебем ти Брада, ебем ти Пита 🙂 Честно казано Шон Пен е корифействащ (тая дума съвсем скоро разбрах, че не се пише с "кур"; не точно тази де, а курен… коренът й) и на моменти даже повече от Брад Пит 😉

  Изказването на Дринов за динозаврите е като перифраза на едно изказване от друг мой приятел: "Всеки филм с дракони е ЯК!"

  🙂

  I'm super famous in many chinese countries like Japan 😀

 4. Твоя приятел сигурно не е гледал "Ерагон". 🙂 🙂 🙂 🙂

  "I’m super famous in many chinese countries like Japan " 🙂 Аз пък съм световноизвестен в България! 🙂

 5. Ми репликата изтече, докато гледахме трейлъра на "Ерагон". И аз му казах, че това изглежда безумно, а той ме "опроверга". Е… аз в крайна сметка гледах филма и затвърдих предубежденията си, а той… пропусна 😀 И беше много доволен.

  А за известността… НЕГО не можем (да) го минем. NEVA'!

 6. Елфе, ама ебахти ужаса, а! 😀 Шон Пен поне влачи със Скарлет. 😀

  Колкото до Терънс Малик, тоя човек ми е някак противен. Което е странно, защото Линията ми допадна, а Badlands не беше чак толкова лош. Май ми идва прекалено преднамерен, а това по принцип ме дразни във филмите… И все пак парадоксът е налице. :/

 7. @legrandelf

  А-ааа! Не го бях чувал този… гигант! 🙂

  @Nostromo

  Малик ме кефи, че прави по един филм на 10 години. Не е алчен дето се вика 🙂

  И, Ностро, не ми харесва как използваш думата влачи по адрес на Скарлет! 🙂