Preacher

Въпреки че преди два месеца Ди Джей Карузо потвърди, че все още работи по екранизирането на провокативния комикс на Гарт Енис „Preacher”, по всичко изглежда, че нещата за пореден път (Холивуд се опитва да адаптира историята на големия екран вече 15 години) са достигнали до задънена улица, защото най-новата информация е, че проектът се е преориентирал към телевизията, при това със съвсем друг творчески екип.

Badass Digest” съобщават, че в търсене да запълнят сериозната дупка, която остава след края на „Breaking Bad” и предстоящия финал на „Mad Men”, от американския телевизионен канал AMC са се спрели на комикса „Preacher” и са поръчали създаването на пилотен епизод. „Badass Digest” добавят още, че не знаят кой точно ще е в творческия екип, който ще се нагърби със задачата да екранизира комикса на Енис, но според техни източници, имената са „големи и впечатляващи”.

Малко след като излезе тази новина обаче, в интернет се появи „информация”, която хвърля светлина поне върху едно от тези имена. Става въпрос за два „туита” от Сет Роугън, който сподели:

За запознатите с комикса това е недвусмислено доказателство, че става въпрос за „Preacher”. Също така е и повод за леко притеснение, което разбираме и споделяме. По принцип сме почитатели на Роугън, но не можем да отречем, че той не се справи никак успешно с филмовата версия на „Зеления стършел”, въпреки че разполагаше с таланта на режисьор като Мишел Гондри. Засега обаче отказваме да се притесняваме, докато не видим каква точно ще е ролята му в проекта.

Относно превръщането на „Preacher” в телевизионна поредица, колкото и да ни се искаше да видим филм, режисиран от някой като Сам Мендес или Дарън Аронофски, не сме недоволни, защото в последните години сме свидетели на наистина добри сериали, включително и жанрови като „Живите мъртви” и „Игра на тронове” и с правилния подход може да се получи нещо наистина добро. Комиксът предлага доста герои с интересни арки и алтернативни сюжетни линии и ретроспекции, така че в много голяма степен сериализираният формат е далеч по-благоприятен. Допълнителен бонус е, че AMC не се свенят с кървищата и профанизмите, а това е една от характеристиките на комикса.

Ще следим развитието на проекта, а докато чакаме следващата новина, ето един кратък синопсис:

Свързвайки се със странна душевна сила, наречена Genesis, тексаският проповедник Джеси Къстър губи вярата, на която е посветил целия си живот. Сега Къстър има дара на „словото” – способността да принуждава хората да правят всичко, което каже, и потегля на праведно и изпълнено с насилие пътешествие из страната, придружен от добре въоръжената му приятелка Тюлип и непрестанно пиещия ирландски вампир Касиди. Ставайки свидетел на ужасяващи и мрачни събития, Проповедника напълно губи вярата си в Господ и в хората.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *