Джейсън Рaйтман за пореден път доказва, че когато разполага с енергията на великолепни актьори, дори с един трейлър (което е целта на създаването на тези видеа в аванс!) може да възбуди възхита и очакване у публиката. Не че темата на „Labor Day” е нова и/или оригинална, но Кейт Уинслет и Джош Бролин създават невероятно усещане за естественост – напоследък рядко ни се случва да гледаме трейлър и незабавно да искаме да изгледаме филма, за да останем в атмосферата. Е, добре де, не е чак съвсем „рядко”, но на фона на общото огромно количество рекламни откъси „бисерите” са сравнително малко.

http://www.youtube.com/watch?v=z51qJA1qrU0

Обърнете специално внимание на визията – Джейсън Рaйтман и операторът Ерик Стийлбърг работят в перфектен синхрон, като една от причините е познанството им от времето когато и двамата са петнайсетгодишни – „достатъчно големи, за да знаем, че искаме да правим филми, но и достатъчно малки, за да трябва родителите да ни карат до първата ни снимачна площадка”. Двамата работят задено върху малки видео-филми, после се прехвърлят към късометражни, реклами и най-накрая – пълнометражни филми. „Наблюдавам израстването му като творец в продължение на 20 години и съм изключително горд да представя поредния ни съвместен проект”, споделя Рейтман.

Литературния източник на сюжета е едноименният роман на Джойс Мейнард – един младеж (Гатлин Грифит) и майка му (Уинслет) са „посетени” от избягал затворник (Бролин), който трябва да се скатае някъде за няколко дни и да заблуди преследвачите си. Преживяното в дългия уикенд, посветен на „Labor Day” ще промени живота на всички – на героите, но и на зрителите.

До момента отзивите за филма са сериозно впечатляващи (ако съдим по трейлърите – има защо) и са свързани с начина, по който се води повествованието, силата на актьорите и майсторството на режисьора, въпреки младостта му. Сред актьорите в „Labor Day” са още Кларк Грег, Дж.К.Симънс, Джеймс Ван Дер Бийк, Дилън Минет. Филмът ще излезе в ограничено щатско разпространение по Коледа. Коментира се реална възможност „Labor Day” да привлече вниманието на спецовете в Академията, както вече го прави из фестивалните среди. Не сме далече от срока, в който ще станат известни фаворитите за златния воин, а до излизането на номинациите може да поиграем на залози…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако не бях гледал „Young Adult“ щях да съм сигурен, че ни очаква нещо страхотно.
    Затова ще го си го дочакам с малка кошничка. 🙂