Въпреки че преди няколко дни се изказа „неподготвен” по отношение на „Сиянието” и Станли Кубрик, който „не разбирал” хорър жанра и като цяло не знаел какво прави с филма, Дейвид Кроненбърг все още е един от най-любимите ни режисьори и с огромно нетърпение (подгрети и от страхотния „Космополис”, който е един от топ филмите ни последните няколко години) очакваме следващия му кино проект „Maps To The Stars”.

До момента знаехме за него само, че става дума за изключително черна комедия – критика към звездно-обсебеното общество на Лос Анджелис – за две деца, млади актьори, съсипани от холивудската поквареност и че във филма ще има елемент на „призрачна история”, но до този момент нямахме никаква идея какво точно означава това.

Сега обаче, благодарение на Shock ‘Til You Drop получаваме първия синопсис на филма, който ни дава малко повече информация за историята. Преди да го видите обаче, хвърлете едно око на първите снимки от филма, показващи част от главните действащи лица – Джулиан Мур, Джон Кюсак, Оливия Уилямс и Сара Гедон. Робърт Патинсън изненадващо не се вижда никъде.

Maps To The Stars - Джон Кюсак

Maps To The Stars - Джулиан Мур

Maps To The Stars - Джулиан Мур и Сара Гедон

Maps To The Stars

Ето и обещания синопсис:

Семейство Вайс са типична архетипна холивудска династия: бащата Станфорд е аналитик и преподавател по актьорско майсторство, направил състояние чрез книгите си за самопомощ, а майката Кристина се грижи за кариерата на техния син Бенджи, който е 13-годишна звезда.

Един от клиентите на Станфорд е Хавана, актриса, която мечтае да заснеме римейк на филма, направил майка ѝ Кларис звезда през 60-те. Кларис е мъртва, но видения за нея се явяват и преследват Хавана през късните нощи. В добавка към токсичния микс, Бенджи току-що е излязъл от рехабилитационна програма, към която се е присъединил, когато е бил на 9, а сестра му Агата, е освободена от санаториум, където е лекувана от криминална пиромания…

Уоу! Звучи доста смахнато – идеално като за Кроненбърг. Нямаме търпение да видим първия трейлър, за да се ориентираме по-добре в цялостния тон. Едно е да знаеш, че ще е черна комедия, друго е да видиш с очите си как ще изглеждат нещата.

Като последен бонус вижте и първия промо-постер на филма.

Maps To The Stars

Режисьор на „Maps To The Stars” е Дейвид Кроненбърг, а сценарият е дело на Брус Уагнър. В ролите са Робърт Патинсън, Джулиан Мур, Джон Кюсак, Оливия Уилямс, Сара Гедон, Миа Васиковска и др.

Премиерата се очаква да бъде на фестивала в Кан следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Кроненбърг се е изгазирал напълно.
    Единственото хубаво нещо в последните му филми е Сара Гедон. 😀

  2. Жесток филм и смазваща Джулиан Мур! Кронънбърг няма слабо. Дори онзи за Фройд е готин (ако превърташ врещенето на найтли)