Емблематични фестивални заглавия са на разположение на публиката от цялата страна до 14 април! Не пропускайте специалният „последен шанс“ за среща с филми от предишни фестивални издания.

След края на прожекциите в киносалоните на София, Бургас, Пловдив и Варна, Международният филмов фестивал София Филм Фест продължава своето онлайн издание в Neterra.TV+ до 14 април 2024. Зрителите от цялата страна могат да се включат в киносъбитието на годината от комфорта на дома и да гледат значими световни филми, носители на награди от Кан, Берлин, Венеция, с номинации за „Оскар“, „Златен глобус“, БАФТА и други най-престижни отличия.

Не пропускайте и специалния последен шанс да видите изключителни европейски и световни филми, които са били част от фестивалните селекции през годините, а сега са достъпни ексклузивно онлайн! Това са филми, чиито права за България изтичат и вашият последен шанс да ги гледате с необходимото качество и у дома е сега!

Сред акцентите от 28-ия СФФ са „Златната мечка“ от Берлинале ’23 На борда на „Адаман – уникален документален разказ на Никола Филибер, творбата на Агнешка Холанд със специалната награда на журито от Венеция – Зелена граница, получилият приза за най-добър сценарий в Кан Чудовище на Хирокадзу Корееда, номинираните за „Златна палма“ филми на Кен Лоуч – Старият дъб, на Нури Билге Джейлан – Сухи треви, на Аличе Рорвахер – Химера, творбата на Кристиан Пецолд Пожар с магнетичната Паула Беер, номинираният за „Златна мечка“ филм Ингеборг Бахман – пътуване в пустинята на световноизвестната германска режисьорка Маргарете фон Трота, която е и един от носителите на Наградата на София през 2024 година.

В специалната програма „Последен шанс“ са носителят на „Златна палма“ Рубен Йостлунд Квадратът, Фатих Акин с разтърсващия Без милост, Вим Вендерс с Потапяне, Кен Лоуч с Извинявайте, че не ви намерихме, Хирокадзу Корееда с Истината, филми на Франсоа Озон, Мишел Азанависиус, братя Дарден, Клод Льолуш, Алехандро Аменабар и много други.

Не пропускайте вашия последен шанс!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *