О, да! Първият постер на „The Grand Budapest Hotel” – свръх-очаквания нов филм на Уес Андерсън (те всичките му нови филми са очаквани повече от нормалното, но този е дори още повече, тъй като следва фантастичния „Moonrise Kindom”) – е вече факт и не особено изненадващо, той е…  ами типично „Уес Адерсъновски”.

Така или иначе това определение е абсолютно всичко, което ви е необходимо да знаете за този плакат, и съвсем умишлено няма да го коментираме допълнително – нито него, нито филма – тъй като първо искаме да гледаме трейлъра, който трябва да се появи само след два дни, на 17-ти октомври. За протокола обаче, в контекста на кариерата на Андерсън плакатът е просто прекрасен, но иначе не е сред най-любимите ни и едва ли бихме си го закачили на стената.

Последно, преди да видите постера, искаме да съобщим една неприятна новина от изминалата седмица, която не успяхме да отразим, а именно, смъртта на един от любимите актьори на Андерсън, индиецът Кумар Плана, който почина на преклонната 94-годишна възраст. Поклон пред паметта му.

The Grand Budapest Hotel” разказва за легендарен портиер, който работи в известен европейски хотел между двете световни войни, и за неговото приятелство с млад служител, който се превръща в негово доверено протеже. Историята включва още кражбата и възстановяването на безценна картина, битка за огромно семейно богатство и първоначално бавните, а след това и резки промени, които преобразяват Европа през първата половина на 20 век.

Режисьор на „The Grand Budapest Hotel” е Уес Андерсън, а в ролите са Рейф Файнс, Едуард Нортън, Оуен Уилсън, Тилда Суинтън, Джуд Лоу, Бил Мъри, Ейдриън Броуди, Харви Кайтел, Джейсън Шуорцман, Уилям Дефо, Джеф Голдблум, Сърша Ронан, Матийо Алмарик, Ф. Мъри Ейбрахам, Боб Балабан, Том Уикинсън, Леа Сейду и др.

Премиерата е предвидена за 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments