Споделяли сме първи впечатления от „Dallas Buyers Club”, и понеже уважаваме многостранния талант на Маконъхи се радваме, че имаме повод отново да обърнем внимание на поредното неговото превъплъщение. Два кратки клипа плюс куп снимки и още един облачно-каубойски плакат допълват усещането за атмосфера ала 80-те години.

Маконъхи, дори и в захаросаните бозави истории на кино, има осезаемо присъствие – какво да кажем пък за силните му роли в силни филми от последните една-две години? Професионализмът и хъсът за не-толкова-обичайни персонажи си казва думата. Джаред Лето изглежда умопомрачително транс-сексуален, само че не сме сигурни дали пронизва с кристално-синия си поглед, или са му сложили кафяви лещи (както ни се струва от видеото)?  Оставаме в очакване на филма или поне на отзиви от него – за момента критиците го славословят и се кълнат, че и Матю, и Джаред заслужават номинации. Да видим как ще се развият събитията…

Ето и споменатите снимки.

Един електротехник от Тексас на име Рон Удруф (Маконъхи) е диагностициран през 1985 като HIV-позитивен – докторите го сюрпризират с информацията, че му остават само 30 дни живот. В тогавашната, все още доста объркана, медикаментозна ситуация в САЩ по отношение на лечението на вируса, Удруф търси алтернативни методи и започва нелегален внос на нетоксични, все още неодобрени лекарствени средства, с които да помага на други болни от СПИН в страната.

Режисьор на вдъхновения от реални събития „Dallas Buyers Club” е Жан-Марк Вале, а в ролите са Матю Маконъхи,  Джаред Лето, Дженифър Гарнър, Стив Зан, Далас Робъртс, Грифин Дън, Денис О’Хеър, Брадфорд Кокс и др.

Премиерата е 1 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Абе, няма лещи бе. Просто е тъмно. Как ще загрозяват моята любов Лето. 😀

  2. Xax, ама ти от по-рано си падаш по него май, аз реших, че е само покрай Жокера 😀