100% през последните месеци сте попадали на някоя снимка на Матю Маконъхи, на която той изглежда супер-слаб и болен – интернет е пълен с тях и изскачат отвсякъде като жълти клюки, реклами за отслабване и всякакви подобни – и тези от вас, които не са прекалено наивни, вероятно са се досетили, че сериозната му (и вероятно опасна) физическа трансформация се дължи на роля.

Е, тази роля е във вдъхновения от действителни събития „Dallas Buyers Club” на Жан-Марк Вале, разказващ историята на тексаския електротехник Рон Удруф (Маконъхи), който през 1986 получава диагноза, че е болен от СПИН и му остават само 30 дни живот. В тогавашната, все още доста объркана, медикаментозна ситуация в САЩ по отношение на лечението на вируса, Удруф търси алтернативни методи на лечение и в крайна сметка започва нелегален внос на нетоксични, все още неодобрени лекарствени средства, с които да помага на други ХИВ позитивни в страната.

След поредица от споменатите снимки, най-накрая получаваме и първия ни качествен, официален поглед към филма и към героя, който идва под формата на трейлър, плакат и няколко снимки. Трейлърът е в два варианта – един изчистен и един с коментара на екипа на „Entertainment Tonight”, от който можете да научите няколко допълнителни (досадни) подробности за продукцията, за Маконъхи и за Джаред Лето, който играе транссексуален герой.

http://www.youtube.com/watch?v=JFcMpUHTCVg

След като тотално се обезличи с боклучави леки филмчета с елементи на романтика, последните няколко роли на Маконъхи – включващи „Killer Joe”, „The Paperboy”, „Mud” и предстоящите „The Wolf of Wall Street” и „Interstellar” – са доста добри и изключително обещаващи и няма да се учудим, ако тази година го видим сред номинираните за „Оскар”, като превъплъщението му в болния от СПИН Удруф е един от най-силните му козове.

Като цяло, „Dallas Buyers Club” ни изглежда чудесно и с удоволствие ще го гледаме, а единственото, което не ни допада, е Джаред Лето, който напоследък никак, ама никак не ни радва.

Вижте и първия постер на филма, както и няколко снимки.

Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club

Режисьор на „Dallas Buyers Club” е Жан-Марк Вале, а в ролите са Матю Маконъхи,  Джаред Лето, Дженифър Гарнър, Стив Зан, Далас Робъртс, Грифин Дън, Денис О’Хеър, Брадфорд Кокс и др.

Премиерата е 1 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ха ха, тъкмо щях да кажа, че Матю изглежда фамозно и видях Джаред 😀 Това ще е класика…

  2. Щото нищо не разбират! 😀 Лето играе в едни от най-яките филми в последните 10г. :р