Разбирачите от кино индустрията, които следят зорко наградния сезон и тенденциите на Академията вече започват да предричат кои ще са главните участници в тазгодишната надпревара за големите кинопризове. Неизненадващо, един от филмите, които са най-отпред в списъците, е May December – с две носителки на „Оскар“ пред камерата и с Тод Хейнс в режисьорския стол, се подразбира, че това наистина е филм, който ще се бори за сериозни отличия.

Припомняме, че May December проследява известната актриса Елизабет (Натали Портман), която отива да опознае Грейси (Джулиан Мур), която преди години е била в центъра на таблоиден скандал. Грейси се е оженила за много по-младия Джо (Чарлс Мелтън), с когото е имала връзка от тийнейджърските му години и дори е лежала в затвора заради това. Двойката са се изместили да живеят тихо в отдалечено градче, но пристигането на актрисата повдига отдавна заровени въпроси обратно на повърхността.

С удоволствие най-сетне споделяме пълен трейлър на филма:

Харесва ни много, че трейлърът не се фокусира само върху скандала в отношенията между женената двойка, а умело навигира баланса между тяхната действителност и външният наблюдател, който изведнъж се намесва по средата. Нямаме търпение да видим Натали Портман в една почти мета роля на актриса, която се готви за роля – чели сме хиляди неща за процеса на артистите, които се подготвят да изиграят живи хора, но ще ни е интересно да видим тази подготовка драматизирана. Още от трейлъра си личи, че отношенията между Елизабет и Грейси са сложни и напрегнати, дори и без добавения фактор на актрисата, която започва да имитира гласа и жестовете на истинската личност.

Финият подход на Тод Хейнс никога не е бил под съмнение, но особено в тази история, в която има различни гледни точки и предизвиква силни емоционални отговори, ще бъде особено ценен. Нямаме търпение да видим как този майстор ръководи две прелестни актриси през дълбоките и неясни води на този разказ.

May December е режисиран от Тод Хейнс (Carol, I’m Not There), по сценарий на Сами Бърч. В главните роли са Натали Портман, Джулиан Мур, Чарлс Мелтън, Пайпър Курда, Елизабет Ю и Гейбриъл Чънг.

Филмът ще дебютира в киносалоните от 17 ноември, след което ще бъде достъпен в Netflix на 8 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *