Вярно ли е твърдението, че има актьори, които цял живот играят себе си? Разбира се, но за щастие много повече са „хамелеоните”, майсторите на превъплъщенията. Джуд Лоу отдавна сме го признали като отявлен член на втората групировка, и първият трейлър на „Dom Hemingway” го доказва.

Само преди месец си пожелахме „нещо повечко” от фотоси и постери – и ето, ударната визия е пред нас. „Господ да ни е на помощ! Дом Хемингуей идва без предупреждение.” – режисьорът Ричард Шепърд сякаш е дал всичко от себе си, за да оправдае/оживее таг-лайна на единия от познатите ни постери. Но дали заради прекалена взискателност, дали от прекомерна умора от лудите шумотевици, ама имаме чувството, че нещо му липсва на трейлъра. Малко повече лекота и непринуденост може би? Преставаме да се взираме изпитателно-критикарски и ви предлагаме отново синопсиса на филма, да сте наясно какво се очаква.

Дом Хемингуей е шантав, избухлив разбивач на сейфове, който го „играе” и забавен тип, и опасен простак. След 12 години в затвора Дом отива заедно с партньора си, „гласът на разума” Дики (Ричард Е. Грант) да си поиска своето – заплащане за мълчанието, което е спасило кожата на шефа му, мистър Фонтейн (Деймиън Бишир). Но след като едва се разминава със смъртта, Дом решава да потърси дъщеря си (Емилия Кларк), с която е загубил връзка преди години. За съжаление, много скоро „бившият” престъпник се връща към света, който познава толкова добре, твърдо решен да разчисти сметките си веднъж завинаги.

Сред характеристиките от фестивала в Торонто има определения като „невероятно забавен, впечатляващ, остроумно написан”, което е обнадеждаващо – все пак искаме да видим и това превъплъщение на Лоу, защото сме сигурни, че отново ще е „брилянтен”.

За финал вижте и една галерия от нови снимки.

Джуд Лоу

Сценарист и режисьор на „Dom Hemingway” е Ричард Шепърд, а в главните роли са Джуд Лоу, Ричард Е. Грант, Деймиън Бишир и Емилия Кларк.

Премиерата на филма в Щатите е предвидена за 4 април 2014, но във Великобритания ще може да бъде видян още през ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments