Земекис

Последния път, когато писахме за плановете на „Lionsgate” да превърнат фантастичната „young adult” трилогия на Патрик Нес „Живият хаос” във филмов франчайз, беше преди повече от година, когато стана ясно, че самият Чарли Кауфман се е наел с адаптирането на първия роман „Не пускай ножа” и оттогава насам не бяхме чували нищо за проекта, което ни караше да си мислим, че нещата са се разпаднали.

Сега обаче научаваме, че проектът съвсем не е мъртъв и дори приема още по-любопитна форма от тази, която имаше в началото, след като The Wrap съобщават (информацията им идва от няколко независими източника), че Робърт Земекис води преговори за режисьорското място.

Като огромни почитатели на Земекис, тази новина не може да не ни радва и смятаме, че „Живият хаос” предлага наистина интересни възможности, които да ми позволят да се развихри. Това си е съвсем в реда на нещата, след скромното му (и като мащаби, и като изпълнение) завръщане към игралното кино с „Полет”, който, между другото, не беше лош филм – имаше няколко доста добри моменти, но като цяло не беше толкова… як, колкото ни се искаше.

Единственият проблем, който виждаме, е, че името на Земекис се свързва с толкова много проекти – последния от които е екранизирането на „The Execution of Noa P. Singleton” на Елизабет Силвър – които така и не виждат бял свят, че се притесняваме, че и този също ще бъде един от тях. Но нека да не бъдем песимисти – стискаме палци да се получат нещата, защото с качествена основа, каквато са романите на Нес, сценарист като Кауфман и режисьор като Земекис, от „Живият хаос” може да се получи нещо наистина добро.

С две думи „Не пускай ножа” – първият роман от поредицата „Живият хаос” – ни отвежда в бъдещето на заселена от хората планета, където животните говорят и мислите на мъжете са достъпни за всички, което води до избиването на всички жени. В този свят, в който всичко е споделено, все пак съществуват тайни и когато малко момче на име Тод научава една от тях, той е принуден да избяга заедно с вярното си куче от родния си град, за да търси отговори.

Повече за книгата, както и за цялата поредица „Живият хаос”, можете да научите в ревюто на приятелите ни от Книголандия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *