С наближаването на щатската премиерна дата – 18 октомври, е съвсем очаквано да се раздвижат още по-активно нещата около „12 Years A Slave” на Стив Маккуин. Той все още ни е длъжник на тема „трейлъри”, защото първият беше… много разказвателен. Сега продуцентите и режисьорът предлагат първи откъс от филма, който предава момент от самото начало на драматичната история – главният герой все още е пълноправен гражданин на северните щати, уважаван и свободен.

Нарочно се въздържаме от четене на чужди ревюта за филма – той вече беше представен на фестивала в Торонто, а след седмица ще стигне и до Ню Йорк. Харесваме работата на Маккуин и ще сме доволни, ако ни зарадва и с този филм. Май няма шанс да се издъни тотално – страхотният му актьорски екип е важна преосигуровка. За да се подсетите за какво говорим – ето няколко нови снимки „от епохата”.

Соломон Нортъп (в ролята Чуетел Еджиофор) е свободен, образован цветнокож с музикална дарба, той живее с жена си и децата си в Саратога, Ню Йорк, в средата на 19 век. Един ден Соломон се събужда и осъзнава, че е бил излъган, упоен и вързан, и трябва да приеме суровата реалност – пътува като роб към Луизиана.

В продължение на години Соломон не се отказва от мечтата да се върне у дома. Той осъзнава, че ще трябва да рискува по немислим начин и да се довери на най-неочаквани хора, ако иска някога да възвърне свободата си и да види отново своите близки…

Ролите са поверени на Чуетел Еджиофор, Майкъл Фасбендер, Бенедикт Къмбърбач, Брат Пит, Пол Дейно, Скут МакНейри, Дуайт Хенри, Кувенжане Уолис („Зверовете на дивия юг”), Алфри Удуърд, Майкъл К. Уилямс, Пол Джиамати, Гарет Дилахънт и Сара Полсън.

Премиерата на „12 Years A Slave” в Щатите е на 18 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *