westworld

Boy, do we have a vacation for you…

Като цяло това трябва да е новина, която да ни зарадва или поне да ни се стори любопитна, но по една или друга причина, нещо ни смущава. А на пръв поглед (като изключим факта, че става дума за поредния римейк) положението не е никак лошо: НВО са поръчали пилот, римейк на култовата фантастика от  1973 „Westworld” с Юл Бринър, изпълнителен продуцент ще е Дж. Дж. Ейбрамс, а Джонатън Нолан ще е сценарист и режисьор.

Variety описват проекта като „мрачна одисея за зараждането на изкуственото съзнание и бъдещето на греха”, тоест трябва да се получи нещо точно като за нас, историята е напълно актуална и особено подходяща за осъвременяване (и нямаме предвид само визията, която ще получи чуден ъпгрейд откъм ефекти), а и с участието на Ейбрамс и Нолан (и подкрепата на НВО, които доказаха, че знаят как да радват феновете на жанрови истории) не би трябвало да изпитваме кой знае какви притеснения.

Но факт – изпитваме съвсем лек дискомфорт, поръсен върху голяма доза липса на интерес. Може би проблемът е, че става дума за римейк на филм, който много харесваме и не искаме да видим поруган, или пък просто не искаме да се вълнуваме излишно, в случай че пилотът така и не се превърне в сериал. Или може би просто не ни е ден и всеки момент ще осъзнаем колко интересна всъщност е тази новина.

При всички положения ще следим развитието на проекта и в момента, в който чуем нещо за кастинг или начало на снимките, моментално ще ви уведомим. Същото се отнася и за един друг телевизионен фантастичен римейк, „12 маймуни” по класиката на Тери Гилиъм, чийто пилот вече е съвсем официално одобрен от Syfy и снимките трябва да започнат този ноември. Ще ви държим в течение и за двата проекта, а сега вижте трейлъра на оригиналния „Westworld”, в който се разказва за една прекрасна ваканция. Какво би могло да се обърка…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments