Отдавна не бяхме се връщали към „Kill Your Darlings”, ала ето как след ограничен фестивален показ, иде време за по-широк „рилийз”. В Щатите и Италия (!) – на 17 и 18 октомври, и в Гърция и Великобритания – на 7 и 8 ноември. И това е. Най-накрая има официален тийзър на филма на Джон Крокидъс.

http://www.youtube.com/watch?v=NCdVhC7g9Z0

Ето и официалният синопсис от фестивала Сънданс:

Неразказаната история за едно убийство, което събира заедно младия Алън Гинсбърг, Джак Керуак и Уилям Бъроуз в университета Колумбия през 1944 година и води до раждането на цяло поколение.

Ние бихме припомнили още: Младият Люсиен Кар показва на Алън Гинсбърг привлекателния бохемски начин на живот, запознава го с Уилям Бъроуз и Джак Керуак. Отвратени от правилата и конформизма, които управляват живота и литературата, четиримата решават да разрушат традицията и да започнат нещо ново – така се „наливат основите” и се създава „битническото” движение. Извън техния кръг е Дейвид Камерер, трийсетина годишен и отчаяно влюбен в Кар. Когато той е открит мъртъв, а Керуак, Бъроуз и Кар са арестувани с обвинение за убийство, нищо и никога вече няма да бъде същото…

Kill Your Darlings” е дебютният филм на Джон Крокидъс, дипломирал се в Йейл и филмовото училище в Ню Йорк. Сценарият е дело на Крокидъс и Остин Бън. На фестивала Сънданс 2013 бе официалната премиера на филма, който бе купен за разпространение от Sony Pictures Classics. Ролите са разпределени между Даниел Радклиф, Дейн ДеХаан, Джак Хюстън, Бен Фостър, Майкъл К. Хол, Елизабет Олсън, а Дейвид Крос и Дженифър Джейсън Лий са в ролите на родителите на Гинсбърг.

Очевидно, че надежди за този филм на голям екран у нас могат да се възлагат само на фестивални организатори.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *