Последно писахме за „Dawn of the Planet of the Apes”, предстоящото продължение на изненадващо приятния „Възходът на планетата на маймуните”,  покрай няколко кастинг новини и тогава се оплакахме, че нямаме официален синопсис или поне малко повече актьорски имена, за да не пишем почти еднакви новини, в които само да добавяме най-новото име. Е, снимките на филма вече текат (продукцията беше и във Ванкувър и в Ню Орлеанс) и постепенно се понатрупаха още малко подробности, които заслужават вниманието ни.

Най-интересна е първата официална снимка от снимачната площадка, така че преминаваме направо към нея – разпространена чрез twitter акаунта на режисьора Мат Рийвс, снимката представя дългоочакваните маймуни на коне… донякъде. Поне не можем да се оплачем, че е някакъв скучен декор или някой второстепенен герой, напротив, виждаме най-главните действащи лица, Джейсън Кларк и Анди Съркис в ролята на Цезар, безспорната звезда на първия филм.

Освен Кларк и Съркис във филма ще участват Кери Ръсел, Гари Олдман и Коди Смит-МакФий, за които вече знаехме, както и новите попълнения Тоби Кебъл („Гневът на титаните”, „Рокенрола”), Джуди Гриър (като че ли последно на голям екран я гледахме „Потомците”), Кърк Асеведо („Fringe”) и Енрике Мурсиано. Част от тях можете да видите и на няколко не особено качествени (и категорично неофициални) снимки по-долу.

Но първо да видим и официалния синопсис на филма – не е кой знае колко подробен, но това е всичко, което се е откъснало от сърцето на „20th Century Fox” на този етап.

Нарастващата и развиваща се нация на генетично еволюиралите маймуни, предвождани от Цезар, са застрашени от група човеци, оцелели след унищожителния вирус, отприщен преди десетилетие. Хората и маймуните достигат нестабилен мир, но не за дълго – и двете страни са подтикнати към война, която ще определи доминиращия на планетата вид.

Режисьор на „Dawn of the Planet of the Apes” е Мат Рийвс, а в главните роли ще видим Анди Съркис, Джейсън Кларк, Кери Ръсел, Гари Олдман, Коди Смит-МакФий, Тоби Кебъл, Джуди Гриър, Кърк Асеведо и Енрике Мурсиано.

Премиерата е 23 май 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *