Преди пет години Диабло Коуди спечели „Оскар” за оригиналния си сценарий на „Джуно” и оттогава е ангажирана с най-различни проекти, а както вече сме споменавали – в момента усилено работи и по дебютния си филм. Той вече се нарича „Paradise”, а не „Lamb of God” (добре, че се е отказала от неволната асоциация с „агнец”!) и си има трейлър.

http://www.youtube.com/watch?v=CEpXPgptx34

Сравнявайки официалния синопсис на филма със спомените ни за първоначалните анотации, нещата не са се променили драстично:

След катастрофа с почти фатален изход, 21-годишната вярваща християнка Лам Манерхайм (в ролята Джулиан Хоф) осъзнава, че светът се простира далеч отвъд малкото й родно градче в Монтана, където властва страха от Бог. Въоръжена със сериозна застраховка и дълъг списък с жадувани „прегрешения”, тя се запътва към единственото място, където си струва да вкусиш за първи път всички изкушения… Лас Вегас! С помощта на няколко нови приятели, между които барман (Ръсел Бранд) и крупие (Октавия Спенсър), Лам се опитва да лавира между изгубени души, сломена вяра и евтини коктейли… едно истински съдбовно пътешествие.

На пръв поглед Бранд и Спенсър се явават гаранти за успешната адаптация на привидно неопитната, но музикална блондинка, която (може би) познавате от миналогодишния „Рок завинаги” и „Footloose”, и която в определени моменти напомня визуално младата Лиз Тейлър. Но, както често обичаме да напомняме – от един трейлър не може да се съди нито за историята, нито за актьорите, които са ангажирани с разказването й.

Исках да направя един филм без цинизъм, който би вдъхновил позитивизъм”, споделя авторката-режисьор Коуди. Да видим! За момента „Paradise” ни изглежда като „драмеди” в графата „независимо щатско кино”, която не предявява претенции, но може да се окаже изненада. Ако е приятна – какво по-хубаво от това!; ако ли не – няма да страдаме, ама въобще!

Във филма участват и Ник Офeрман и Холи Хънтър като консервативно и свръх-контролиращо „родителско тяло”. Предвидено е „Paradise” да се разпространява в платформата VOD от днес, като би трябвало да излезе на екран в Щатите на 18 октомври. За да е пълна картинката, може да видите и известно количесто снимки от филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *