„Philomena” - Джуди Денч и Стив Куган

Един от любимите ни, но поизоставащи малко в класацията с добри произведения, режисьори – Стивън Фриърс, подготвя следващия си филм за предстоящия фестивал във Венеция. Той носи името „Philomena”, а в главните роли ще видим невероятната Джуди Денч и Стив Куган.

Базиран на реални факти, почерпани от книгата на кореспондента на ВВС Мартин Сиксмит „The Lost Child of Philomena Lee”, сценарият на „Philomena”е дело на самия Куган и Джеф Поуп. В центъра на историята е една ирландка, която е била принудена да даде сина си за осиновяване (римокатолически доктрини и тежко, безпросветно тийнейджърство) и след много години има огромно желание да го издири. Персонажът на Кугън е журналистът, който помага на героинята на Денч да открие къде би могъл да е въпросният син.

Въпреки потенциала за сантименталност, трейлърът пресъздава усещането за горчиво, но много приятно чувство за хумор, което на нас много ни допада. Вижте.

Харви Уейнстейн очевидно е сигурен в потенциала на филма да предизвика интерес, дори и сред Оскаровите спецове (защо пък не?), след като вече е придобил правата за разпространение. След премиерата във Венеция на 31 август, „Philomena” ще бъде показана на фестивала в Торонто и ще тръгне на екран във Великобритания на 1 ноември. Очаква се да бъде разпространен и в Щатите до края на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *