Джоди Фостър

Последните две години Джоди Фостър се отдаде на кратък флирт с телевизията, включващ епизоди на „House of Cards” и „Orange Is the New Black” (но не и поредицата „Angie’s Body”, за която не сме чували нищо от години и най-вероятно се е разпаднала), но сега се завръща на голям екран с първия си кинорежисьорски проект от „Бобърът” (2011) насам – трилърът „Money Monster”.

Филмът е с участието на Джордж Клуни, Джулия Робъртс и Джак О’Конъл и разказва за телевизионната персона Лий Гейтс (Клуни), който се е превърнал във финансово гуру, благодарение на инвестиционните съвети, които раздава на зрителите си. Препоръките му обаче (къде с умисъл, къде не) не са винаги акуратни, което става причина младият Кайл Нъдуел (О’Конъл) да изгуби всички спестявания на семейството си. Убеден в наличието на „нечестна игра”, Кайл взима за заложници Лий и целия екип на шоуто и заплашва да ги убие, докато цяла Америка гледа, ако Лий не успее да направи така, че да покрие загубите му.

Вижте първите снимки от филма, представени от EW.

Джордж Клуни

Джулия Робъртс

В последно време темата за финансовите измами е доста популярна и видяхме няколко доста качествени филми – „Margin Call”, „Вълкът от Уолстрийт” и (предстоящия за нас) „The Big Short”. Надяваме се „Money Monster” също да се нареди в този списък. Предпоставките са налице  – качествен творчески екип начело с Джоди Фостър, която адски много харесваме (и от двете страни на камерата), и любопитна история.

В очакване сме на трейлър, който да ни даде повече подробности за сюжета и представа за това, какво можем да очакваме от филма като цялостен тон и атмосфера.

Режисьор на „Money Monster” е Джоди Фостър, а сценарият е дело на Джейми Линдън, Джим Коуф и Алан ДиФиори. В ролите са Джордж Клуни, Джулия Робъртс, Джак О’Конъл, Доминик Уест, Джанкарло Еспозито, Катрина Балф, Грета Лий и други.

Американската премиера на филма е 13 май 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *