Досега сме споменавали „Foxcatcher” на Бенет Милър само между другото, което е сериозен минус, предвид големия потенциал на филма. От една страна е творческият екип, начело с режисьора Милър, който е автор на отличните „Капоти” и „Кешбол”, и актьорския състав в лицето на Стив Карел, Марк Ръфало, Чанинг Тейтъм (добре де, не всички са чак толкова обещаващи), Ванеса Редгрейв, Сиена Милър и Антъни Маки, а от друга е изключително любопитната история, вдъхновена от действителни събития.

Foxcatcher” ще разкаже истинската история на Джон Дюпон, мултимилионер, филантроп  и параноиден шизофреник, собственик на клуба по борба „Foxcatcher” (помещаващ се на територията на простиращото се на 800 акра имение на Дюпон в Пенсилвания), който през 1996 г. убива олимпийския златен медалист по борба и негов дългогодишен приятел Дейвид Шулц, смятайки, че той е част от конспирация, целяща смъртта му.

Сега, благодарение на EW, можем да видим как ще изглежда физически преобразеният Стив Карел, който влиза в ролята на Дюпон.

Стив Карел

Определено Стив Карел е необичаен избор за ролята (режисьорът Милър споделя, че когато кажеш, че ще снимаш филм за убиец шизофреник, името на Карел не е едно от актьорските имена, които изникват в съзнанието ти, което е добре, защото така ще е неочаквано), но не можем да не се съгласим, че изглежда добре и дори само тази снимка разпалва любопитството ни. Разбира се, и историята оказва влияние, но все пак…

Допълнителен любопитен щрих, който ни кара да очакваме „Foxcatcher” с нетърпение, е, че Дюпон е спонсорирал и българската свободна борба и е личен благодетел на олимпийския ни шампион Валентин Йорданов, който дори живее в имението му в САЩ, а част от защитата му в съда се базира на това, че Дюпон е взимал българското лекарство „Scopolamine“, чиято употреба може да е повлияла на умственото му състояние и да е усложнила „душевното му заболяване”. Не, че очакваме това да го има в самия филм, де.

Режисьор на „Foxcatcher” е Бенет Милър („Капоти” и „Кешбол”), а в ролите са Стив Карел, Марк Ръфало, Чанинг Тейтъм, Ванеса Редгрейв, Сиена Милър и Антъни Маки.

Премиерата е 20 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *