Добри новини за всички, които повече от десетилетие очакват режисьорът на модерната класика „Американска история ХТони Кей да се завърне с нов пълнометражен филм – последният му реализирана продукция е „Detachment” от 2011 г. Deadline съобщават, че Кей застава начело на проект, който също се бори да достигне до екран почти десет години – черната комедия „The Trainer“.

Действието на филма се развива в продължение на осем дни на „липса на сън и хаос“, а в центъра на историята е лишеният от късмет фитнес инструктор Джак. Уморен от живота с майка си в Лос Анджелис, Джак прави последен, маниакален опит да постигне богатство и слава и да сбъдне собствената си версия на Американската мечта.

The Trainer“ е по сценарий на Вито Шнабел и Джеф Соломон („Blindspot“), като идеята е на Шнабел, който ще влезе и в главната роля на Джак. Наред с него в актьорския състав се включват Джулия Фокс („Uncut Gems”, „No Sudden Move“) и Стивън Ван Занд („Семейство Сопрано“, „Ирландецът“).

Вито Шнабел, Джулия Фокс и Стивън Ван Занд
Вито Шнабел, Джулия Фокс и Стивън Ван Занд

Вито Шнабел е най-известен с работата си като колекционер на изкуство и собственик на галерии, но е познат и с участието си в режисираните от баща му Джулиан Шнабел „Before Night Falls“ и „Miral“. Той също така е и изпълнителен продуцент на „The Beach Bum“ на Хармъни Корин. Освен сценарист и изпълнител на главната роля в „The Trainer“, Шнабел е и продуцент заедно с Тони Кей и Джереми Стеклър („Only the Brave“). Ето какво споделя той за работата си по проекта:

Идеята за филма ми хрумна преди около десет години и е невероятно да я реализирам заедно с Тони Кей, с когото работих по проекта много месеци в ролята му на режисьор и оператор. За мен той е един от най-талантливите творци в музикалната индустрия и киното и е чест да работя с него.

При все, че Deadline описват „The Trainer“ като черна комедия, заради присъствието на Тони Кей, който е основната причина живо да се интересуваме от проекта, си мислим, че на филма няма да му липсват и драматични, че дори и трилър краски. Представяме си го като „character-study“ в стил „Uncut Gems”, но какъвто и да е случаят, ние ще сме на линия.  

Очаква се продукцията да стартира през април в Лос Анджелис, а премиерна дата все още не е обявена. Ще следим развитието на проекта и ще споделяме всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *