За да успее за Кан догодина, любимият ни Алмодовар вече сериозно работи по следващия си проект „The Brief Lovers”, първи новини около който вече сме споделяли. Сега „Variety” допълват информацията с факта, че Хосе-Мария Яспик ще се включи до Хавиер Камара в обещаната комедия с подпис „Алмодовар”, в чиято основа е роман на 81-годишната канадска писателка Алис Мънро.

Не разполагаме с други подробности относно историята и/или романа, ала непосредствено след обявяването на двамата актьори се появиха още четири имена, които ще се включат в екипа на филма: Звездата от „ЗавръщанеЛола Дуеняс, прекрасната във „Всичко за майка ми” Сесилия Рот, както и испанските майстори на комедията Карлос Аресес и Раул Аревало.

Обещанията, които витаят във въздуха, са за „чиста” комедия, реверанс към 80-те години, в стила на „Жени на ръба на нервна криза”, „Лабиринт на страстта” и „Какво сторих, за да заслужа това?!!”. Определено по-приказливият брат на Педро – продуцентът Агустин Алмодовар уверява изпълнената с очакване публика, че филмът ще бъде „остроумна комедия с много пикантен диалог и много забавления и прегрешения. Ще се разказва за група хора, които са изправени пред угроза от бедствие.” Според ScreenDaily се чуват слухове за позициониране на цялото действие на борда на самолет, което пасва на обещанието за „бедствена” ситуация.

Снимките трябва да започнат през лятото в Мадрид, филмът е продуциран от компанията на братята „Ел Десео” и – съвсем не в тон с традиционните очаквания (споделени и от нас в началото на новината) – Педро е решил все още да не прави планове за фестивална премиера… Или това е просто уж ненарочен пи-ар трик, за провокиране на съмнения, разсъждения по темата и най-вече – публикации… Каквито и да са подбудите важното е, че филм ще има – което е достатъчно за нас, очакващите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *