Преди близо месец видяхме нечовешкия първи тийзър на „Cosmopolis” на Кроненбърг, който направо ни отвя главите и филмът от един от най-очакваните за годината (както всеки нов проект на Кроненбърг) се превърна в основен конкурент на „Прометей” за званието „най-очакван”.

Сега Allocine (чрез Playlist) представят пълния трейлър на филма, който безапелационно затвърждава позициите на филма и ни убеждава, че първоначалната ни реакция не е била прибързана.

Позволете ни да се повторим, като кажем, че Кроненбърг” is back, baby”! Пълна лудница! Все още ни е трудно да се ориентираме в конкретиката на историята въпреки, че сме запознати със сюжета, но честно казано това не ние е най-важното. Най-важното е, че доста елементи от ранния Кроненбърг са на лицеи и със сигурност ни очаква нещо специално. Ако кажем, че нямаме търпение, това би било „the understatement of the year”.

За финал вижте и най-новия плакат на филма.

„Cosmopolis” на Кроненбърг

„Cosmopolis” е екранизация по едноименния роман на Дон Делило – излизал у нас под името „Космополис” – и разказва за 24 часа от живота на 28-годишния милиардер Ерик Паркър (Робърт Патинсън), който в търсене на начин да достигне до другия край на Манхатън, за да се подстриже, изневерява на жена си, бива преследван от вманиачен почитател, атакуван е от протестант и кажи-речи губи цялото си богатство.

Режисьор на филма е Дейвид Кроненбърг, а в ролите ще видим Робърт Патинсън, Сара Гадон, Жулиет Бинош, Пол Джамати, Матийо Амалрик, Джей Барушел и Саманта Мортън.

Премиерата на филма е на фестивала в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Великоооооооо! Точно за този Кроненбърг бях зажаднял!!! Колко много напомня на по-ранните му филми не е истина. 🙂 Отказвам да повярвам, че няма да бъде як филм първо след тези два уникални трейлъра и второ, защото единственият слаб филм на Дейвид според мен му е първият студиен канадски филм „Fast company“ от 1979г. Музиката продължава да кърти. И двете парчета от трейлърите са размазващи, чудно дали все пак не са от саундтрака на Хауард Шор?

  2. И ако излезе на кино в България колко човека ще го гледат? 5, 10 или максимум 15?

    Накрая всички може да съберете по 5 лева и да построите паметник на А+ Синема за дузините нерентабилни филми, внесени само заради шепа фенове със сляпата надежда, че и някой друг ще се излъже да ги гледа.

  3. Знаеш колко му пука, на Кроненбърг за шибаната представа на хора като теб, че филма е качествен само, ако е касов? Цялото му творчество е изградено в протестен отговор на комерсиалната система и безмозъчната ѝ аудитория. Ще се чувствам еднакво преебан, ако не го покажат на кино въобще, колкото и да го гледам заедно с хора, които днес са на „Космополис“ (и не го харесат), а утре на блокбъстър помията „Здрач“ (на петата ѝ част)!

  4. На Кроненбърг не знам колко му пука, но филмите му пак се дирижират от хора, чиято цел е да изкарат пари от тази работа, а без пари и той съответно нямаше да може да реализира подобен проект.

    Ако сам си беше продуцирал филма и го даваше безвъзмездно, на който пожелае и само срещу заплащане на техническите материали, тогава щях да призная, че е някакъв супер независим и уникален случай.

    В момента е просто част от същата машина, която с еднакъв ентусиазъм ще промотира и изцеди, както неговия филм, така и поредната серия от Здрач, Бонд и още каквото се сетиш.

    А в България си е факт, че вече никой не гледа смислени филми, независимо били те Космополис, Артистът, Моята седмица с Мерилин и прочие. За показа им на голям екран разпространителите трябва да се превърнат в своего рода меценати на екранното изкуство – въпроса е на кои докога ще им стигнат кинтите да се изживяват в тази роля.

  5. В такава действителност живеем, нищо не може да се направи – поне не и от нас! Затова стискаме палци да ся появи на някой фест и това е!