След поредния финансов провал на „young adult” екранизация в лицето на „Реликвите на смъртните: Град от кости”, ето че всички погледи се отправят към новата надежда „Divergent” на Нийл Бъргър („Високо напрежение”, „Илюзионистът”), за който сме споменавали няколко пъти.

Първият тийзър трейлър на филма е факт от вчера, а сега вече може да го видите и при нас и да прецените дали става въпрос за поредното разочарование или пък за нов хит от ранга на „Здрач” и „Игрите на глада”. Вижте.

http://www.youtube.com/watch?&v=C4tAnBwxPrw

Чисто стилистично, трейлърът определено извиква асоциации с „Игрите на глада”, което лично на нас не ни допада. Но ако трябва да бъдем честни, не сме сигурни, че и каквато и да е друга визия би успяла да ни спечели за филма – просто „Divergent” не е нашият проект и що се касае за „young adult” екранизациите, засега надеждите ни са в „The Maze Runner”.

Единственото положително нещо, което виждаме тук, е участието на Кейт Уинслет и Маги Кю, която доста харесваме. Но докато Кю е участвала в доста тъпотии, същото не може да се каже за Уинслет и се надяваме, че филмът няма да е толкова зле, че да ни се налага да се срамуваме заради нея.

В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след края на кървава война, опустошила цялата земя. Всяка каста представлява конкретна добродетел – Аскети (безкористност), Прями (честност), Безстрашни (смелост), Миротворци (разбирателство) и Ерудити (интелигентност). За Беатрис Прайър решението е между това да остане със семейството си или да бъде тази, която наистина е. Тя прави избор, който шокира всички, включително и самата нея.

Ето и една визуална презентация на споменатите касти.

Режисьор на „Divergent” е Нийл Бъргър, а в ролите са Шейлийн Удли, Тио Джеймс, Кейт Уинслет, Ашли Джъд, Тони Голдуин, Рей Стивънсън, Майлс Телър, Маги Кю, Мекай Пфайфър, Джей Кортни, Кристиян Мадсен, Зоуи Кравиц и др.

Премиерата е 21 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *