Guardians of the Galaxy

Толкова много подробности се натрупаха, откакто последно писахме за „Guardians of the Galaxy”, че направо не знаем откъде да започнем, но решихме, че е крайно време да напишем едно обобщение – филмът вече се снима, кастингът е почти готов (само за гласовете не е супер сигурно, но дори и там с носят слухове), късметлиите в Comic-con са виждали клип, при това се твърди, че бил супер смешен и изненадващо дълъг, имайки предвид, че снимките бяха току-що започнали, а вече се появиха и първите снимки от снимачната площадка.

Снимките, които съвсем определено не са официални, можете да видите най-долу – повечето са на статисти, но изглеждат изненадващо добре, а единствената звезда, която виждаме, е Майкъл Рукър, който ни радва в синьо. Тепърва ще има още доста снимки, плакати и трейлъри, но на този етап е малко рано, все пак снимките все още продължават, а след това ще има сериозна пост-продукция. Да не забравяме, че става дума за филм с безкрайно много странни извънземни раси и при това, по думите на режисьора Джеймс Гън, 95% от действието се развива в космоса.

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy - Майкъл Рукър

Guardians of the Galaxy - Майкъл Рукър

За съжаление, все още нямаме истински, подробен синопсис, но за сметка на това, по-запознатите с комиска и героите ще могат да се ориентират донякъде с изброяването на главните актьори: Крис Прат е Star-Lord (който описва героя си като „kind of a jerk”, който обаче открива, че има цел в живота), Зоуи Салдана е зеленокожата Гамора, осиновената дъщеря на Танос (очаква се специфичният й външен вид да е повече грим и по-малко CGI), Дейвид Батиста е Drax the Destroyer (който твърди, че плакал със сълзи, като разбрал, че е получил ролята, но като го гледаме, нещо не ни се вярва), Бенисио дел Торо е The Collector (въпреки че има съмнения, че това е просто заблуда и той може да се окаже Танос, когото видяхме в края на „Отмъстителите”), Джимон Хонсу е Korath, Лий Пейс е Ronan the Accuser (един от хората на Танос, за който Кевин Файги твърди, че е главният злодей), Майкъл Рукър е Yondu, а в ролята на Nebula е Карън Гилън, която на Comic-con изненада и зарадва феновете, като разкри, че е обръснала главата си за ролята. И ако това не ви е достатъчно, във филма участват още Джон С. Райли, Глен Клоуз, Грег Хенри и Питър Серафинович.

Guardians of the Galaxy - Майкъл Рукър

След това впечатляващо и честно казано, изморително изброяване, остават само двама от по-главните герои, за които още няма официална информация – дървото Groot и Rocket Raccoon. За гласа на Rocket Raccoon, когото режисьорът описва като „нещастно и много ядосано малко същество, защото във вселената няма никой друг като него и това не е никак лесно”, се носят слухове за Брадли Купър. А като гласа на първия най-вероятно ще чуем Вин Дизел, който вече седмици наред намеква, обещава и направо потвърждава, че той ще е Groot и видите ли, плямпането му не било в разрез с политиката на „Marvel” всичко да се пази в тайна, докато не бъде официално обявено от „Disney” или Кевин Файги.

И като стана дума за Файги, ето няколко любопитни подробности, които той сподели съвсем наскоро и с които смятаме да приключим тази и без това дълга новина: „Ronan The Accuser е главният ни злодей. А Танос се спотайва най-отгоре. Определено ще научите повече за Танос в „Guardians”. Със сигурност ще получите повече от едно обръщане и една усмивчица. Ще получите много повече!” На въпроса дали действието на филма се развива по същото време като останалите филми от Втора фаза, Файги казва:

„Общият отговор е „да”. Не се разбира точно коя година или кой месец в сравнение с останалите филми от Втора фаза. Но да, същото време е… Със сигурност е по-свързан с Втора фаза от останалите. Вече казахме, че Танос ще участва. Дори само това трябва да ви говори, че е свързан с останалите светове.”

Общо взето, от всичко по-горе оставаме с впечатлението, че „Guardians of the Galaxy” ще е или ебаси якият филм или пълен, ама пълен фейл. На този етап клоним към първото, но признаваме, че е малко рано, даже и за първи впечатления. Ще видим след първия трейлър…

Премиерата на филма е 1 август 2014.

Guardians of the Galaxy - Майкъл Рукър

Guardians of the Galaxy - Майкъл Рукър

Guardians of the Galaxy - Майкъл Рукър

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *