„Tinker, Tailor, Soldier, Spy”

„Tinker, Tailor, Soldier, Spy” на Томас Алфредсон („Let The Right One In”) е един от най-очакваните от нас филми до края на годината. Знаем, че същото казваме за много други филми, но наистина, ако можем да гледаме само шепа заглавия до края на годината, „Tinker, Tailor, Soldier, Spy” ще бъде един от тях.

Става въпрос за екранизацията на едноименния  роман на Джон Льо Каре от 1974 г., разказващ за оттеглил се от активна служба агент, който е повикан отново на работа, за да открие руски шпионин в МИ6, в която ще видим истински звезден актьорски състав в лицето на Том Харди, Колин Фърт, Гари Олдман, Марк Стронг и Джон Хърт.

Ако всичко това не ви е достатъчно да ви убеди в качеството на филма, вижте страхотния първи трейлър!

(чрез  The Guardian и Playlist)

http://www.youtube.com/watch?v=Aco15ScXCwA

Yep, изглежда като да имаме сигурен кандидат за тазгодишните Оскари в лицето на Гари Олдман, който между другото споделя, че това е най-добрата роля, която е играл някога. По принцип се отнасяме скептично към подобни изказвания, защото те са нещо като Олимпийските игри – винаги последните са най-добрите, но този път сме склонни да се съгласим.

Всъщност като се замислим, филмът има шансове и за номинации в някои от другите категории, но нека по-добре да изчакаме премиерата му във Венеция и тогава да правим по-гръмки изказвания.

Смайли е сдържан, но проницателен агент на средна възраст, който се е оттеглил от служба. Той обаче е повикан, за да открие руски шпионин, който оперира от години в най-висшите ешелони на Британското разузнаване и е отговорен за провалянето на десетки операции. Скоро става ясно, че шпионинът е двоен агент и е един от тях и Смайли е човекът, който трябва да го идентифицира и унищожи.

Режисьор на филма е Томас Алфредсон, който прави англоезичния си дебют, а в ролите са Том Харди, Колин Фърт, Гари Олдман, Марк Стронг, Джон Хърт, Кирън Хайндс, Кати Бърк, Тоби Джоунс, Саймън Макбърни и други.

Както стана ясно, премиерата на филма ще е на фестивала във Венеция тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Имаше такъв култов сериал през 79-та година, който за съжаление така и не пуснаха в БГ.

  Добре са направили, че са решили да го филмират на големия екран! 🙂 Oпределенно ще се гледа на кино! 🙂

 2. ооо – да-да-да!

  waiting, smiling, enjoying, knowing!

  просто някои неща са ясни и сигурни – очакван филм!

 3. Чшшшш… ебати мощния винтидж!

  Страхотно изглежда, даже мирише чудесно и… бе нямам търпение. А актьорският състав е (наистина) забележителен!

  🙂