Believe

Тази есен, освен уникално изглеждащия, мега-очакван „Gravity”, Алфонсо Куарон ще ни предложи още нещо любопитно. Става въпрос за телевизионния сериал на NBC „Believe”, на който той е създател, изпълнителен продуцент (наравно с Дж. Дж. Ейбрамс) и режисьор на пилотния епизод.

Believe” разказва за Бо, малко момиче, родено със свръхестествени способности (левитация, телекинеза, предсказване на бъдещето), които не може да контролира. Когато Бо навършва 10 години, силите ѝ стават все по-силни и опасността тя да бъде „докопана” от зложелатели, които искат да я използват за собствена изгода, става все по-голяма, което кара покровителите ѝ (група, наречена „True Believers”) да се обърнат за помощ към външен човек.

Единственият, който те виждат като достоен за задачата, е несправедливо обвиненият и осъден на смърт Тейт, на който помагат да избяга от затвора. Първоначално Тейт не е много ентусиазиран от новата си роля на закрилник, но след като става свидетел на истинската същност на Бо и на какво наистина е способна, между тях възниква специална връзка. Помагайки както на себе си, така и на други хора, двамата са принудени да бягат и да са вечно нащрек, за да са винаги един ход пред силите на злото, които искат да се домогнат до момичето.

Преди няколко дни NBC представиха първия трейлър, който дава известна представа какво можем да очакваме. Още от първите няколко минути проличава специфичният стил на Куарон, който и тук използва една от запазените си марки – сложните в техническо отношение дълги кадри.

Падаме си по свръх-сили и по тайни организации, така че бройте ни зарибени. Може би, ако не беше името на Куарон, щяхме да изпитваме лек скептицизъм (най-вече по адрес на това как всеки епизод ще помагаме на някого да превъзмогне проблемите си), но след като той е и един от създателите, сме убедени, че „Believe” няма да е типичното клише, а ще има какво интересно да ни предложи като история.

Още веднъж, режисьор на пилотния епизод е Алфонсо Куарон (надяваме се и за останалите епизоди да се намерят добри режисьори), а в ролите ще видим Джони Секуоя, Джейк Маклофлин, Делрой Линдо, Сиена Гилори, Кайл Маклоклан, Джейми Чънг и др.

Премиерата на „Believe” се очаква през следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако трейлърът не изглеждаше като реклама на Кока-Кола сигурно щях да му обърна по-подобаващо внимание.