Джеймс Макавой е Виктор Франкенщайн

Толкова отдавна и за толкова много проекти на тема „Франкенщайн” пишем, че сме на път да им изгубим дирята. Важната информация, която вадим на повърхността този път е за Джеймс Макавой, който според Deadline е решил да влезе в ролята на доктор Виктор фон Франкенщайн в екранизацията на Пол Макгигън по класиката на Мери Шели, подготвяна от 20th Century Fox.

Оказа се, че сме пропуснали да споменем кастинг-решението за Даниел Радклиф в ролята на Игор – то всъщност той се очаква да бъде „главния герой”, защото разказът ще се води от негово име. Което си е сериозна стъпка – и за студиото, и за режисьора, споделящи този мерак за нестандартна гледна точка, но още повече за младия Даниел – нали се сещате какво е да се изправиш срещу опитния и изключително талантлив Макавой, който да ти играе „поддържаща роля”?!

Други „претенденти” за ролята на Виктор са били Джак Хюстън („Престъпна империя”) и Тоби Кебъл („Гневът на титаните”), но ги споменаваме само за изчерпателност на инфото – ясно е, че са нямали шансове пред Джеймс.

Според сценариста Макс Ландис новият прочит на класиката ще бъде „забавен, тъжен, страховит и трогателен” – какъв друг да е през погледа на Игор? Макавой в момента е зает с второто си превъплъщение като професор Х, но снимките на Франкенщайн-проекта ще трябва да стартират сравнително скоро, като се има предвид проекто-премиерната дата 17 октомври 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *