Най-новата екранизация по Джон Льо Каре „A Most Wanted Man” е в „must see” списъка ни  (без значение за коя година – тази или когато най-накрая решат да го пуснат) и както споменахме миналия път, когато видяхме първата снимка на Филип Сиймур Хофман, е проект, който следим отблизо поради повече от една причина.

Първо, както вече стана ясно, е по роман на Льо Каре, когото следим още от „Вечният градинар” (един от най-любимите ни филми от последните години), а след „Дама, поп, асо, шпионин” се запалихме допълнително по шпионския му свят и сега внимаваме за всичко, което излиза по негови книги, второ, режисьор е Антон Корбин, чийто „Control” доста харесваме и трето, но не на последно място, е впечатляващият актьорски състав, който няма да изброяваме, а ще оставим да видите сами в първия трейлър на филма, сглобен с цел да го продаде за разпространение на щатска територия.

Не може да си представим, че след този трейлър, филмът още дълго време няма да има разпространител, така че сме в очакване на премиерната дата.

Иначе впечатленията ни са като за подобен на „Дама, поп, асо, шпионин” стил (което ни радва, защото според нас се връзва доста добре с типа истории на Льо Каре), примесен с терористична история, една идея по-типична, отколкото е по вкуса ни. Присещаме се и за „Борн”, но това е по-скоро заради конкретни елементи тук-там, отколкото заради някакви сериозни сюжетни прилики.

И последно, с този акцент Филип Сиймур Хофман просто ни разбива – не сме сигурни дали ни изпълва на макс или пък ни дразни. Нямаме съмнение обаче, че изпълнението му ще бъде на висота.

Режисьор на „A Most Wanted Man” е Антон Корбин, а в ролите са Филип Сиймур Хофман, Рейчъл Макадамс, Робин Райт, Уилям Дефо, Даниел Брюл, Григорий Добригин, Франц Хартуиг, Костя Улман, Райнер Бок, Шарлоте Шваб, Нина Хос, Макс Волкер Мартенс и Мартин Вутке.

Премиерата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *