Gravity

Покрай все още очаквания първи трейлър на „Prometheus”, леко ни е ударила истерията и е трудно да се фокусираме върху нещо друго, но там, в безкрайния филмов космос, съществуват и други фантастични проекти, които очакваме с нетърпение и един от най-важните от тях е „Gravity” на Алфонсо Куарон.

Доста сътресения и разочарования преживяхме откакто следим филма, но в крайна сметка нещата се стабилизираха и оттук насетне „пътят е само нагоре”. Нагоре към онзи момент, в който очакването ще стане почти толкова нетърпимо, колкото и при споменатия по-горе „Prometheus”. Една от най-ранните стъпки към този момент е първият синопсис, официално разкриващ подробности от сюжета, за който досега имахме само откъслечна информация.

Сандра Бълок е в ролята на доктор Райън Стоун, брилянтен биоинженер, която е на първата си космическа мисия, заедно с ветерана астронавт Мат Ковалски (Джордж Клуни) командир на последния полет в кариерата си. На привидно рутинна космическа разходка се случва истинска катастрофа. Совалката е унищожена, оставяйки Стоун и Ковалски напълно сами – завързани един към друг и отправящи се към безкрайния мрак. Оглушителното мълчание им подсказва, че са изгубили всякаква връзка със Земята… и каквито и да е шансове за спасение. Докато страхът се превръща в паника, всяка глътка въздух изяжда малкото количество кислород, което им е останало, и единственият им шанс за завръщане у дома може би се крие в ужасяващия открит космос.

При всяка една възможност повтаряме, ще го направим и сега, че по първоначална информация филмът трябва да е 60% CGI, да се развива в реално време и ако не в един-единствен кадър, то в няколко доста дълги. Тоест нещо като технологично чудо. Помолена да опише за какво става дума, Бълок казва следното:

„Не знам, ще бъде толкова дълбоко безмълвен, и голям, и гръмък, и не знам как да го обясня, защото не съм виждала нищо подобно. В моя речник няма думи да го опиша, но когато го видите, ще си кажете „Oh my effin’ god”!

Режисьор на „Gravity” е Алфонсо Куарон, а в ролите са Сандра Бълок и Джордж Клуни.
Премиерната дата е 21 ноември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Тва ша е ебати фантастиката!!!

    Смятам и сами разбирате че това ако се случи наистина космонавтите ги пиши бегали!!!!!

    Освен ако не им пратят друга совалка не виждам как ще се върнат!!!

    Интересно ми е какво са измислили!!! 😉

  2. @радо
    Ха-ха-ха!

    @Ivcho
    Кой е казал, че в крайна сметка няма да „избегат“? 🙂 Чакай да видим първо за какво става въпрос. Освен това, няма да е първият научно некоректен филм, който ще гледаме, ако все пак някой се спаси по фантастичен начин.